Entrevista de Beethik a l’Anna Fornt sobre responsabilitat radical

15/06/2022

Grup Efebé

L’equip de l’empresa Beethik han entrevistat a l’Anna Fornt, fundadora i CEO de Grup Efebé.

Beethik és una empresa que es dedica a l’acompanyament a organitzacions responsables per fomentar la cultura de l’ètica, garantir que l’ètica formi part de la presa de decisions, en tots els àmbits de l’organització, fomentar valors de reciprocitat, transparència o responsabilitat radical, entre altres. Defineixen la seva activitat sota el lema “Connectem persones compromeses i sumem complicitats“.

La responsabilitat radical, segons l’Anna Fornt

Què et suggereix el concepte d’ètica de la responsabilitat radical? Com poden les organitzacions afavorir aquest benestar des de la distància en models de teletreball o híbrids? I doncs, quins reptes ens plantegen aquests models? Aquestes són algunes de les preguntes que van formular l’equip de Beethik a l’entrevista.

L’Anna Fornt comentava que “alinear la cultura de l’organització s’ha de fer mantenint el contacte, no la presencialitat: són coses diferents. Per generar equips alineats el que has de fer és procurar moments en els quals puguis mantenir aquest contacte, “regar la planteta” com dic jo.”. A més, afegeix que li agrada que “les persones que s’incorporen facin un període de presencialitat al 100%, perquè així coneixen a tot l’equip. Després ja tornarem a models híbrids. Però quan has establert aquestes dinàmiques de confiança, les coses flueixen d’una altra manera.”

En diverses entrevistes has parlat de com el disseny dels espais dels entorns laborals poden ajudar a la felicitat de les persones. Ens ho pots explicar? Com poden les organitzacions crear espais en les quals les persones puguin conviure millor? “Quan vols alinear èticament el teu equip, has de crear una cultura en les organitzacions i els espais: depenent de com siguin pots generar jerarquies verticals o jerarquies horitzontals. Si en el codi ètic o de conducta estableixes que cadascú ha de posar el seu granet de sorrar en cuidar els espais i preveus a l’hora de dissenyar que els espais siguin fàcils de cuidar, estàs promovent una cultura de l’autocura col·lectiva. De fet, estàs dient que estar bé és promoure espais en els quals les persones puguin estar, xerrar, fer una reunió en condicions… totes aquestes qüestions tan importants en el dia a dia.”.

Per acabar, vols veure l’entrevista completa? Pots recuperar-la en aquest enllaç.

Posts relacionats

Per poder descarregar el contingut, si us plau faciliti’ns la seva adreça de correu electrònic.

Gràcies! La seva descarrega ja s’ha iniciat!

Alguna cosa ha anat malament, intenteu de nou més tard.

Si us plau revisi els camps marcats.