Com transformar el teu centre educatiu en una escola sostenible

06/02/2023

Grup Efebé

L’educació ambiental i la sostenibilitat han de ser part integral del dia a dia als centres educatius, no sols com un tema a abordar en algunes assignatures. Així doncs, és necessari canviar hàbits i crear una escola sostenible per se. La responsabilitat ambiental ja no és una opció, sinó una necessitat imperant. A més, cada vegada són més les famílies que busquen centres educatius que compleixin amb estàndards sostenibles i que fomentin l’educació ambiental.

D’aquesta manera, hem preparat el Pack Escola sostenible pensat per a fer realitat aquests canvis tan necessaris per al benestar de les persones en el dia a dia i del Planeta.

Transformació educativa sostenible

L’adequació sostenible dels espais educatius redueix el consum d’energia i millora l’entorn pedagògic i el benestar dels estudiants i el personal docent a través de l’ús de tècniques i materials eficients i respectuosos amb el medi ambient. Per tant, en els nostres projectes Grup Efebé apostem per una naturalització dels espais per a fomentar l’educació ambiental, la inclusió i l’eficiència en la gestió de recursos naturals.

És important que els centres educatius adoptin iniciatives per a fomentar l’educació i la gestió ambiental. Doncs, han de ser responsables tant amb les persones com amb l’entorn. A més, la sostenibilitat ha de formar part de la cultura i els valors de l’escola, per a crear ciutadans conscients i responsables amb el medi ambient.

L’arquitectura sostenible fa referència als dissenys i projectes d’adequació que optimitzen els recursos naturals per a minimitzar l’impacte ambiental, assumint criteris d’implementació de l’eficiència energètica. A continuació, et presentem els que apliquem en els nostres projectes:

  • Aïllament tèrmic i acústic. L’aïllament tèrmic pot reduir entre un 50% i un 70% de les pèrdues d’energia en un edifici, cosa que significa un important estalvi energètic. Per al confort acústic, usem panells acústics fonoabsorbents, per a així reduir la reverberació. Aquests panells tenen una alta capacitat d’absorció del so, gràcies a la seva composició i porositat. A més, les opcions disponibles en el nostre catàleg estan fetes amb materials ecològics, reciclats d’ampolles de plàstic.
  • Materials naturals i saludables
  • Aprofitament de la il·luminació natural
  • Naturalització dels espais. Fomenta la interacció directa amb la naturalesa, es millora el desenvolupament cognitiu, emocional i físic dels estudiants i se’ls ensenya valors importants de cura del medi ambient.
  • Sistema de ventilació mecànica. L’aire interior està fins a cinc vegades més contaminat que l’exterior. Les partícules tòxiques en els interiors poden tenir efectes negatius en la salut, com a al·lèrgies, cansament o asma. Per això, purifiquem l’aire amb una ventilació constant amb equips eficients energèticament, per a una regulació adequada de la temperatura.
  • Estalvi d’aigua

 

pati

Adequació acústica a l’Escola Fundació Llor, a Sant Boi de Llobregat, Barcelona. Projecte d’Efebé. Fotografia: Joan Azorín.

Beneficis d’una escola sostenible

Per acabar, compartim alguns dels beneficis que suposa una escola sostenible per l’alumnat i el professorat.

Posts relacionats

Per poder descarregar el contingut, si us plau faciliti’ns la seva adreça de correu electrònic.

Gràcies! La seva descarrega ja s’ha iniciat!

Alguna cosa ha anat malament, intenteu de nou més tard.

Si us plau revisi els camps marcats.