Disseny biofílic: connexió entre arquitectura i naturalesa

05/07/2021

efebe

Ha sorgit una tendència coneguda com disseny biofílic, que consisteix en una adequació de l’espai interior a partir de la incorporació d’elements inspirats en la natura, que imiten i intenten recrear l’espai exterior natural.

Aquest fenomen permet incrementar la productivitat, el rendiment i la creativitat dels empleats i clients que es troben en aquest espai i s’està instaurant cada vegada més a cases i oficines, amb elements capaços de recrear la natura dins d’un espai interior.

El disseny biofílic va sorgir gràcies als estudis del sociobiòleg Edward O. Wilson sobre el concepte de la biofilia, que posava en rellevància l’afinitat que senten les persones per la naturalesa. Està comprovat que el fet d’estar en contacte amb la naturalesa transforma immediatament l’estat d’ànim de les persones, fent-nos sentir més vius, més optimistes i fins i tot més feliços i creatius, en tenir la ment renovada.

Com apliquem el disseny biofílic als projectes Efebé

Des d’Efebé creiem en aquest tipus de disseny per tal de millorar l’ergonomia dels treballadors i l’espai on treballen. Aquesta tendència, però, és molt més que col·locar plantes dins d’una oficina, es tracta d’un canvi a millor en la productivitat, creativitat i rendiment dels treballadors en el seu lloc de treball.

Les empreses que volen aplicar aquest disseny a les seves oficines busquen un contacte amb la naturalesa. Grup Efebé apostem per aquest fenomen positiu tant pels edificis com per totes aquelles persones que hi treballen o hi viuen. Per això, col·loquem plantes a les oficines, jardins verticals o mobiliari amb fusta natural o altres materials reciclats, un conjunt d’elements que creen un ambient més agradable i productiu i redueixen l’estrés, millorant la qualitat de l’aire interior. Busquem també la il·luminació natural i considerem imprescindibles les vistes a l’exterior i els espais a l’aire lliure.

Podeu veure un bon exemple de com apliquem el disseny biofílic al projecte de transformació dels espais de treball de Propulse Video en el següent enllaç.

Posts relacionats

Per poder descarregar el contingut, si us plau faciliti’ns la seva adreça de correu electrònic.

Gràcies! La seva descarrega ja s’ha iniciat!

Alguna cosa ha anat malament, intenteu de nou més tard.

Si us plau revisi els camps marcats.