Efebé assistim a la 8a Jornada ACP sobre “Els professionals en el centre de l’atenció”

26/05/2023

Grup Efebé

Grup Efebé hem assistit a la 8a Jornada ACP (Atenció Centrada en la Persona) “Els professionals en el centre de l’atenció” celebrada el 25 de maig a l’auditori del Cosmocaixa.

Enguany la Jornada d’ACRA arribava a la vuitena edició amb un programa que situa els professionals com a protagonistes. Si bé és cert que les persones usuàries constitueixen la raó de ser de l’atenció, sense professionals no hi hauria activitat possible. Per aquest motiu, la jornada s’ha centrat a mostrar les experiències més destacades dels associats. D’aquesta manera, s’ha aprofundit en el rol que han de tenir el conjunt de treballadores i treballadors davant un present i un futur incerts i, alhora, plens de reptes.

Com ha anat la Jornada ACP?

En primer lloc, Manuel del Castillo, director Gerent de l’Hospital Sant Joan de Déu, ha inaugurat l’acte amb la ponència sobre “Nous Reptes Professionals”. Ha posat en rellevància el fet d’atendre de forma humanista a persones que es troben en situació de vulnerabilitat.

Tot seguit, hem tingut l’ocasió d’escoltar el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano. Ha participat en un diàleg obert amb la presidenta d’ACRA, Cinta Pascual, sobre el futur del conjunt dels professionals en el desenvolupament del sector.

Bloc d’experiències ACP

La jornada ha avançat amb el primer bloc d’experiències dels associats en Atenció Centrada en la Persona (ACP). Han iniciat el torn de paraula la Núria Piquer i la Rosa Liñán, de La Vostra Llar El Clot. Ambdues ens han endinsat en el món del benestar emocional i sensorial de la gent gran a través de la realitat virtual. Una de les activitats que ja es practica d’aquesta forma és el ioga, generant una immersió total. Una experiència amb grans beneficis que té com a objectiu aprofitar tot el potencial de la realitat virtual en favor del benestar de la gent gran i el personal dels centres.

A més, la Sandra Viñals i la Jèssica Hernández, de Sanitas Mayores, ens han presentat el seu projecte innovador per la salut de les persones grans, que contempla cuidadors, fisioterapeutes, infermeria, logopèdia, i metge a domicili.

L’Anna Roset, del Grup Pere Mata Social, ens ha explicat el seu Pla d’Atenció i Vida. Un procés en què es dissenya i planifica l’atenció que la persona rebrà a la residència o centre de dia. Permet el planteig d’objectius i programació d’activitats i intervencions multidisciplinàries dins el paradigma de l’Atenció Centrada en la Persona.

També hi ha intervingut la Núria Quintana de la Residència Montsacopa. Ha tractat sobre referents socials i sanitaris, i ens ha aportat reflexions sobre com cal atendre a la gent gran sempre buscant vetllar pel seu benestar.

Concloïen el bloc d’experiències dels associats en ACP amb tres últimes ponències. En primer lloc, la Carme Ros de SUMAR, organització de referència en l’àmbit social i d’innovació en el sector públic català, amb lideratge en models de gestió a les persones de serveis socials, buscant la innovació tècnica, el talent professional i la cultura del detall. En segon lloc, la Carme Pradera, de L’Onada Serveis. Una empresa especialitzada en la prestació de serveis dirigits a persones en situació de dependència. Compta amb la visió d’oferir serveis per a afrontar l’etapa de la vellesa i que gaudeixin de la millor atenció possible. I, per acabar, la Carol Mitjana, del Centre Geriàtric Lleida.

Posts relacionats

Per poder descarregar el contingut, si us plau faciliti’ns la seva adreça de correu electrònic.

Gràcies! La seva descarrega ja s’ha iniciat!

Alguna cosa ha anat malament, intenteu de nou més tard.

Si us plau revisi els camps marcats.