Efebé analitza, juntament amb Roc Fages i Luki Huber, quins seran els reptes futurs dels espais de treball

18/06/2019

efebe

 

Com seran els espais de treball propis en el futur? Com serà el seu disseny? Com detectarem i solucionarem els reptes que ens generen? 

Aquestes són algunes de les preguntes que han sorgit durant la sessió de Co-creació per a detectar els reptes del teu espai de treball sota les tendències del present i futur que, dins el programa de la Barcelona Design Week 2019, ha organitzat Efebé, empresa especialitzada en adequar, equipar i mantenir els espais professionals per a convertir-los en llocs saludables, ergonòmics i eficients.

Més de cinquanta persones han assistit a la sessió celebrada el dijous 13 de juny a les oficines d’Efebé, a Barcelona, en la qual hi han participat tres professionals de la innovació i el disseny d’espais. Roc Fages, acadèmic i fundador de la consultoria en innovació, emprenedoria corporativa i estratègia de creixement GoldmundusLuki Huber, dissenyador de producte i fundador de l‘Estudi de Luki Huber, i Anna Fornt, arquitecta i directora de Grup Efebé.

La jornada ha tingut un format innovador, molt diferent a les clàssiques ponències d’experts professionals, ja que no només tenia la finalitat de compartir coneixement amb el públic, sinó que ha buscat la participació d’aquest, a través d’una dinàmica amb la qual han pogut experimentar de primera mà, la relació entre disseny i innovació.

La primera en participar ha estat Anna Fornt qui ha assenyalat que “l’objectiu de la jornada és obtenir una perspectiva estratègica sobre com la forma de plantejar, pensar i concebre el propi procés de treball del disseny, ens pot fer plantejar com seran els espais de treball del futur”.

Per la seva part, Roc Fages ha explicat que “la gestió de la innovació s’assembla molt al model del Design Thinking, centrat en l’usuari buscant una sèrie de punts d’empatia amb aquest, per a generar idees i trobar solucions per a dur-los a terme”. Fages també ha assenyalat que “la relació entre innovació i Design Thinking és potent, i la vinculació amb els espais de treball resulta clau perquè en funció del seu ordre, la creativitat pugui fluir”.

MANUAL THINKING I GENERACIÓ D’IDEES DELS ASSISTENTS

Un cop plantejats els conceptes i la relació entre ells, ha arribat l’hora de portar-los a la pràctica. Aquesta ha estat la tasca del dissenyador Luki Huber, qui, entre d’altres projectes, ha treballat pel Bulli de Ferran Adrià, en el què va ser el seu primer contacte experimental entre l’alta cuina, el disseny gràfic i l’aplicació del Manual Thinking. Huber ha conduit un taller orientat a la generació d’idees sobre els futurs espais de treball, gestionant-lo a través de la seva innovadora eina, el Manual Thinking. Una eina que facilita el treball en equip i ofereix un format eficaç i amable, per afrontar les diferents fases de creativitat, exploració, priorització i organització de manera dinàmica i estructurada. Ho aconsegueix a través de mapes desplegables de gran tamany, i etiquetes removibles de diferents formes, colors i mesures.

El taller de Luki Huber ha consistit en la disposició d’un gran suport en forma de mapes, fàcils d’arxivar, en els quals els participants ha generat inputs a través de keywords, etiquetes i dibuixos que després han col·locat de forma estratègica en els mapes, resultant un document visual i llegible en el qual poder visualitzar les seves idees i pensaments.

El propi Luki Huber ha destacat, al finalitzar el taller i després d’un interessant debat, que “el disseny en general, sempre ha d’estar enfocat a l’usuari, a més de l’aspecte nou, el disseny ha de perseguir la funcionalitat. El Manual Thinking facilita el treball conjunt per a produir un document amb un alt valor estratègic”. 

Per poder descarregar el contingut, si us plau faciliti’ns la seva adreça de correu electrònic.

Gràcies! La seva descarrega ja s’ha iniciat!

Alguna cosa ha anat malament, intenteu de nou més tard.

Si us plau revisi els camps marcats.