El “Design Thinking” o “Pensament de Disseny” és un mètode que està revolucionant el pensament empresarial a partir de tècniques i dinàmiques de treball en equip que segueixen un procés que consta de 5 fases – empatitzar, definir, idear, prototipar i testejar.
Aquest mètode facilita el treball en equip de forma que fa que tots els participants busquin un resultat final en comú i es comprometin i s’involucrin en el procés. Promou un ambient actiu on els participants pensen idees de forma conjunta i, posteriorment, les analitzen tots junts. L’equip segueix un objectiu comú, fomentar la cocreació, el treball col·laboratiu i la creativitat.
També, aquesta forma de treballar permet dinamitzar les sessions de treball i fomentar la participació i la implicació dels empleats als projectes de l’empresa, amb l’objectiu de detectar i donar solució a les necessitats reals dels usuaris mitjançant un procés de generació d’idees innovadores.
Fases del mètode Design Thinking
Com s’ha especificat inicialment, les 5 fases que segueix aquest mètode són les següents:
- Empatitzar. Es tracta de conèixer i recol·lectar informació sobre la necessitat a cobrir, tenint en compte factors relatius a l’individu i aquells més enfocats al seu entorn.
- Definir. Seleccionar la informació que considerem rellevant per a les següents fases, utilitzant la metodologia “Point of view”.
- Idear. També conegut com “Brainstorming”. Generar idees i solucions.
- Prototipar. Realitzar allò que s’ha donat per vàlid per poder solucionar el problema. Aquí ens adonarem què podem millorar.
- Testejar. Donar a conèixer i mostrar el prototip als usuaris potencials. Amb aquesta fase vam aconseguir el feedback dels usuaris i permetrà realitzar les millores necessàries fins a arribar al resultat esperat.
A Efebé comptem amb més de 20 anys d’experiència en l’acompanyament a les organitzacions amb la transformació dels seus espais, i disposem de mobiliari específic adequat a aquests.
Aquest tipus de metodologia es pot aplicar tant a les empreses com a les aules escolars. Es tracta d’un procés de cocreació que afavoreix la forma de treballar en equip a les oficines. A més, també és una bona eina per ajudar als estudiants a aprendre de forma diferent. Per això, dissenyem i fabriquem mobiliari adequat per fer sessions, tallers i activitats que fomentin la creativitat, la col·laboració i el treball en equip. Des d’Efebé desenvolupem la col·lecció de mobiliari Manual Thinking, dissenyat per en Luki Huber.
Segons un estudi publicat al diari ARA, “6 de cada 10 professors creuen que canviar el disseny de l’aula és clau per millorar l’aprenentatge”. A Efebé estem segurs que el disseny dels espais escolars condiciona l’educació dels nens i nenes. per això dissenyem espais innovadors, creatius i eficients.
Com incorporar el Design Thinking a l’oficina
Grup Efebé presentem el Pack Espais d’innovació i creativitat, que incrementa la creativitat i la productivitat dels participants de forma dinàmica i estructurada. A més, permet aprofitar espais sense ús i transformar-los en espais d’innovació i creativitat o bé utilitzar equipaments que siguin fàcils de netejar i resistents i materials que siguin de baix impacte ambiental. Aquesta eina utilitza el mapa mental com a base suport, afegint-hi etiquetes reutilitzables de diferents mides, formes i colors, i allò que s’obté d’aquest procés esdevé el resum visual del pensament col·lectiu dels participants.
A més, a part dels nostres projectes 360 també pots aconseguir el mobiliari Manual Thinking a través de la botiga online del Grup Papelmatic. Al catàleg de Disnòrdic hi trobaràs aquest mobiliari i molts més productes específics pels espais treball.