4 maneres de crear un espai d’oficina saludable

02/08/2021

efebe

Una oficina saludable aporta benestar emocional i físic als treballadors. L’arquitectura ha de tenir en compte la salut de les persones als espais de treball. Així doncs, el disseny dels espais de treball ha de fer el possible perquè els treballadors estiguin a gust i alhora segueixin sent productius.

Un 91% de treballadors han dit que volen tornar als llocs de treball durant almenys una part de la setmana laboral, segons el Barómetro Grup Efebé 2021: Teletrabajo y la necesidad de repensar el Espacio Oficina. El disseny d’oficines juga un paper clau, no només influint en la felicitat dels treballadors que estan a la feina, sinó també en el seu rendiment. Des del compromís i la motivació per reclutar nou personal, la retenció dels treballadors i en general la seva productivitat, els estudis demostren l’impacte que té el disseny en els espais de les oficines.

En parlar d’oficines saludables fem referència a espais agradables que afavoreixin la interrelació dels treballadors i el treball en equip, disminuint així l’estrès i millorant el confort en tots els sentits. A continuació t’expliquem quatre maneres de crear un espai de treball saludable!

4 maneres de crear un espai d’oficina saludable

1. Acostar la natura

Per tal d’augmentar els nivells d’oxigen a l’oficina es poden incorporar plantes. Comptar amb elements naturals a l’entorn de treball s’entén com disseny biofílic. Aquest tipus de disseny incrementa la productivitat i, de fet, redueix la sensació d’estrès. Utilitzar materials i il·luminació naturals augmenta el benestar. Tot i això, sempre cal comptar amb llum artificial quan la natural no és prou potent.

Cal conscienciar de la neteja i els protocols d’higiene a l’entorn de treball. A més, prestar atenció a la qualitat de l’aire i ventilació. De fet, als projectes que fem des d’Efebé pintem amb materials fotocatalítics, que ajuden a renovar l’aire interior de forma constant.

2. Hidratar-se

Augmentar la hidratació oferint aigua filtrada en múltiples zones és un pas cap a una oficina saludable. A més, també és essencial a les oficines més innovadores fomentar hàbits saludables a través de la bona alimentació dins l’oficina. Oferir aliments saludables com ara fruita que siguin una alternativa beneficiosa per la seva salut als snacks més típics.

També, tenint en compte la tendència d’anar cap a la sostenibilitat, cal reduir els residus eliminant plàstics d’un sol ús.

3. Socialitzar

Crear àrees que ajudin a fomentar la col·laboració i la interacció social entre els treballadors. Un dels principals aspectes que valoren més els treballadors són els moments que comparteixen amb l’equip. El bon rotllo genera una millora de la productivitat. Així doncs, els treballadors demanen zones d’estar on poder parlar i desconnectar a les estones de descans.

Propulse Video

Projecte d’Efebé a les oficines de Propulse Video a Barcelona

4. Generar confort

Comptar amb controls de temperatura, oferir ventilació natural, a part de l’aire condicionat, incorporar condicionament acústic i una lluminària adequada per a un confort tèrmic, acústic i lumínic. El mobiliari ergonòmic també és imprescindible perquè els treballadors estiguin còmodes. Passar vuit hores assegut pot afectar a la salut física i emocional. Per això, cal comptar amb un entorn de treball que afavoreixi l’activitat dels treballadors. Treballar el mindfulness, comptar amb espais ex-work on puguin practicar ioga o treballar dempeus en sessions de cocreació.

Posts relacionats

Per poder descarregar el contingut, si us plau faciliti’ns la seva adreça de correu electrònic.

Gràcies! La seva descarrega ja s’ha iniciat!

Alguna cosa ha anat malament, intenteu de nou més tard.

Si us plau revisi els camps marcats.