8M – Grup Efebé i Fundació Ared oferim una oportunitat a dones a la construcció | ODS 8

08/03/2022

Grup Efebé

Reivindiquem el perfil de la dona trencant estigmes al sector de la construcció per un futur lliure de desigualtats. (8M)

Per aquest 8M presentem la iniciativa social que estem treballant des de fa uns mesos l’equip de Grup Efebé. Es tracta d’un programa d’inserció laboral per a dones al sector de la construcció.

En què consisteix el projecte?

Grup Efebé juntament amb Fundació ARED, una entitat que acompanya persones en alt risc de vulnerabilitat, majoritàriament dones, a aconseguir una plena integració a la societat a través de la formació i el treball digne, estem desenvolupant un projecte pilot en el marc del Programa Incorpora de “la Caixa”. L’objectiu d’aquest projecte és desenvolupar un curs bàsic que facilitarà una introducció teòrica i pràctica en el sector de la construcció i reformes. Doncs, les dones que participaran aprendran a ser ajudants dels rams de paleta, fusteria i instal·lacions. Aquest curs està orientat a dones en situació de risc d’exclusió social que vulguin conèixer el sector.

El contingut de la formació es divideix en 4 blocs:

Així doncs, aquesta formació tractarà el sector des dels temes següents:

I doncs, com funcionaran les sessions pràctiques?

Amb Fundació ARED i el Programa Incorpora de “la Caixa” hem definit un programa específic. Les pràctiques es realitzaran durant 20 dies (4 setmanes) en torns de 4 hores, al matí o a la tarda. Per tant, l’horari de les pràctiques serà dins de l’horari habitual dels treballadors de cada ram. També hem plantejat la possibilitat de realitzar les sessions a la tarda per facilitar la conciliació de les persones que ho requereixin.

L’objectiu del curs és oferir un primer contacte amb el sector de la construcció i els rams que s’indiquen. A més, la voluntat del projecte en sí és que les participants coneguin el sector i puguin decidir si tenen interès en continuar la seva formació a través d’altres oportunitats d’educació formal i reglada.

Posts relacionats

Per poder descarregar el contingut, si us plau faciliti’ns la seva adreça de correu electrònic.

Gràcies! La seva descarrega ja s’ha iniciat!

Alguna cosa ha anat malament, intenteu de nou més tard.

Si us plau revisi els camps marcats.