Sortim al Punt Avui: el creixement d’Efebé amb projectes d’oficina flexible

12/12/2022

Grup Efebé

Grup Efebé apareixem al Punt Avui, diari de Catalunya, per parlar sobre l’oficina flexible, els beneficis que genera i el nostre creixement en aquest últim any.

Anna Fornt, directora general de Grup Efebé, explica que com a empresa hem hagut d’ampliar la nostra estructura. De fet, hem augmentat el nombre d’empleats en un 30% i hem engegat programes de formació per incorporar dones en risc d’exclusió com a ajudants d’obra.

Des d’Efebé fem una feina transversal. Des de la concepció i definició de l’espai fins a l’execució del projecte i la dotació de l’equipament necessari i el manteniment posterior. Així doncs, millorem espais d’edificis particulars com ara residències de la tercera edat, escoles i oficines.

Com és l’oficina flexible adaptada als nous temps

En part, podem agrair a la pandèmia l’acceleració d’un canvi de model empresarial, amb uns espais de treball més amables, com fa anys que pregonàvem. L’any 2021 vam publicar el Baròmetre Grup Efebé 2021: Teletrabajo y la necesidad de repensar el Espacio Oficina. Vam estudiar quines són les necessitats dels treballadors i treballadores i com volen treballar a partir d’ara. Dins d’aquest Baròmetre comptem amb una secció per conèixer com han de ser els espais de treball a partir d’ara. D’aquí sorgeix l’oficina flexible.

A més, en aquest article et presentem el webinar que han fet Anna Fornt (Grup Efebé) i Bibiana Cunningham (BusinessCure) amb BforB Spain Networking Clubs, per compartir les seves reflexions sobre com ha de ser una cultura digital empresarial, per no tornar-se boig en una feina flexible adaptada al present.

D’una banda, un dels nostres principals clients, TransPerfect, una multinacional del sector dels continguts digitals, ha obert nous emplaçaments en diversos països i ha comptat amb nosaltres per a la seva expansió. Amb aquests projectes hem adequat els espais de treball a les noves necessitats de la postpandèmia. Oficina flexible “flex office”, la combinació entre teletreball i presencialitat o el concepte “hot desk” eren alguns dels aspectes que volíem portar als espais. “Les empreses han necessitat adaptar els espais de treball per facilitar la tornada a la feina presencial, i s’han hagut de millorar qüestions com ara la sonoritat de les sales, que nosaltres també hem dut a terme”, explica la directora general d’Efebé, Anna Fornt.

I doncs, què fem als centres educatius i a residències de gent gran?

Pel que fa als altres dos sectors, centres educatius i residències de gent gran, Anna Fornt comenta que “les residències de gent gran encara estan en xoc després del que van viure durant la pandèmia, però creiem que en uns anys el model canviarà cap a uns entorns més domèstics, i per assolir-ho els caldrà fer inversions als espais importants”.

Quant a les escoles, hem redefinit instal·lacions a aquelles institucions educatives que estan en ple canvi de model educatiu. “La baixa natalitat i els períodes de crisi estan tensant uns perfils d’escola que si no es distingeixen estan abocats a tancar. Habilitar els seus espais d’aprenentatge és un dels passos imprescindibles”, diu Fornt.

Barcelona Aging coLLaboratory

Durant la pandèmia vam fer una nova aposta per la innovació amb nous projectes de recerca, especialment per investigar les necessitats de la gent gran. Davant la necessitat de desenvolupar solucions innovadores que avancin cap a un envelliment actiu i saludable, Grup Efebé participem al Barcelona Aging coLLaboratory (BALL).

Aquest article del Punt Avui tracta el creixement de Grup Efebé des dels diferents vessants de l’organització. Una d’elles és aquest projecte que opera sobre el model d’innovació de quatre hèlixs en què participa iniciativa pública i privada. En total, deu entitats de renom que representem els principals àmbits de la societat catalana. Salut (Parc Sanitari Pere Virgili i Vall d’Hebron Research Institute), robòtica (Institut de Robòtica i Informàtica Industrial), universitats (Blanquerna – Universitat Ramon Llull, Institut Borja de Bioètica i Universitat Oberta de Catalunya), social (iSocial), empresa privada (Grup Efebé, Qida i UniversalDoctor) i associacions de gent gran (FATEC – Federació d’associacions de gent gran de Catalunya).

Posts relacionats

Per poder descarregar el contingut, si us plau faciliti’ns la seva adreça de correu electrònic.

Gràcies! La seva descarrega ja s’ha iniciat!

Alguna cosa ha anat malament, intenteu de nou més tard.

Si us plau revisi els camps marcats.