Grup Efebé al Quòrum 2023

23/10/2023

efebe

El passat dijous 19 d’octubre vam assistir al Quòrum 2023, el Congrés de l’Escola Cristiana de Catalunya, a La Salle Bonanova de Barcelona. On es va presentar el futur marc estratègic de l’Escola Cristiana i es van desenvolupar debats amb tretze ponents referents a cada àmbit.

El congrés és liderat per la Fundació Escola Cristiana, formada per 388 centres d’educació sense ànim de lucre. Escoles referents en qualitat, en valors, i amb un compromís social duent a terme tasques educatives, de lleure i socials, adreçades a infants i joves i les seves famílies.

L’àmbit pedagògic fou dividit en dues fases: en la primera participaven responsables pedagògics d’institucions, titularitats i direccions, pares-mares i docents. En la segona, es van dur a terme sis palanques de transformació educativa que configuren el marc estratègic de l’escola cristiana per als pròxims anys.

En l’àmbit d’identitat i missió es va iniciar una consulta amb 10 experts, seguida de 5 sessions territorials en què hi han participat 114 persones i una sessió final amb responsables eclesials, d’institucions religioses i d’escoles.

L’esdeveniment va concloure amb un toc d’humor amb l’espectacle d’en Quim Masferrer. 

El Quòrum 2023 va ser un punt de trobada, de reflexió conjunta, d’aprendre d’experts i de visibilitzar els reptes per als propers anys.

 Ha estat un plaer poder formar part del Quòrum 2023 i ser testimoni en les taules rodones de professionals en educació.  L’equip de Grup Efebé present estava format per la Júlia Sella, interiorista especialitzada en entorns educatius, i la Marta del Río, Project Manager de l’empresa. Al Quòrum 23 també varem tenir l’oportunitat de ser-hi presents amb un stand en el que varem poder ensenyar els nostres projectes i catàlegs del mobiliari FluAp, de disseny i fabricació pròpia per escoles.

congress quórum 2023

Les reflexions del Quòrum 2023

“Les escoles han de ser bons ecosistemes d’aprenentatge i espais de concentració. Si alguna cosa necessitaran ara mes que mai els nostres nois i noies serà la capacitat de pensar. Si penses la tecnologia la domines. Si no la penses la tecno et mimetitza”. Xavier Marcet, Consultor estratègia i innovació.

L’Anna Pons, analista assessora polítiques educatives a l’OCDE amb la ponència “Cap a on va l’educació al món” ens fa reflexionar:  Com podem transformar l’escola perquè torni a ser un motor de generació d’oportunitats en un moment d’augment de desigualtats?

“El contex canvia permanentment i això és molt important que ho tinguem en compte, cal reactualitzar i el mestre ha de ser aprenent permanentment” Anna Jolonch, directora de LID Barcelona

“És molt important la gestió del temps a les escoles tant com compartir el coneixement i analitzar els canvis importants com els petits” Roser Salavert, directora PDR Center Fordham University

“Amb la intel·ligència artificial s’obren nous perills, però si ho treballem a l’aula pot potenciar els coneixements de l’alumne” Pau García-Milà, Emprenedor i comunicador

Per poder descarregar el contingut, si us plau faciliti’ns la seva adreça de correu electrònic.

Gràcies! La seva descarrega ja s’ha iniciat!

Alguna cosa ha anat malament, intenteu de nou més tard.

Si us plau revisi els camps marcats.