Com el disseny pot millorar la qualitat de vida a les residències

26/06/2024

Grup Efebé

Una jornada a la residència Ramon Berenguer de Santa Coloma de Gramenet

Dijous passat, dia 20 de juny, vam celebrar una jornada molt especial a la residència Ramon Berenguer de Santa Coloma de Gramenet. Aquesta missió empresarial d’ACRA (Associació Catalana de Recursos Assistencials) va ser una oportunitat única per explorar com el disseny i la tecnologia poden millorar la qualitat de vida a les residències de gent gran.

Grup Efebé va organitzar aquesta jornada amb l’objectiu de mostrar com les nostres intervencions poden transformar els espais residencials i augmentar el benestar dels seus residents. La jornada va incloure xerrades, visites guiades i demostracions tecnològiques centrades en la qualitat de vida a les residències.

Xavier Soley, director de la residència Ramon Berenguer ensenyant les millores realitzades per Efebé

Programa de la Jornada

La jornada va començar a les 9:45h amb una benvinguda calorosa. A les 10h, Anna Fornt, Directora General de l’empresa de disseny i arquitectura Efebé, va oferir la xerrada “Repensant les residències: un enfocament centrat en les persones”, on va explicar com el disseny pot millorar la qualitat de vida dels residents.

Visita a la Residència Ramon Berenguer

Després de la xerrada, a les 10:30h, vam fer una visita guiada per la residència amb el director del centre, Francesc Xavier Soley. Aquesta residència pública acull 165 persones en el servei de residència i 30 més al centre de dia. Efebé ha realitzat diverses millores, incloent la renovació del paviment i de la planta d’infermeria, facilitant la interacció entre professionals i usuaris.

Pausa pel cafè i demostració de tecnologia innovadora

Després de la pausa pel cafè a les 11h, vam visitar el bus de Showee a les 11:30h. Èric Güell va presentar la dutxa ecointel·ligent i accessible per a tothom. Aquesta innovadora dutxa, distribuïda per Efebé, està dissenyada per ser accessible i millorar l’higiene personal, amb un estalvi significatiu d’aigua i sabó.

Eric Güell ensenyant les innovadores dutxes de Showee

Cloenda de la jornada

La jornada va concloure a les 12h, deixant als participants amb una comprensió més profunda de com el disseny i la tecnologia poden millorar la qualitat de vida a les residències.

Una missió per millorar el benestar d’usuaris, familiars i professionals

Aquesta missió empresarial va ser una oportunitat per mostrar el nostre compromís amb la millora contínua de les residències per a gent gran. La col·laboració amb ACRA i Showee ens permet continuar innovant i oferint solucions que milloren la qualitat de vida a les residències.

ACRA va destacar que aquesta jornada va ser una mostra clara de com les intervencions de disseny poden transformar les residències i proporcionar un entorn més segur i confortable per als residents.

Si vols saber més sobre com podem ajudar-te a millorar la qualitat de vida a les residències, no dubtis en contactar amb nosaltres. Som aquí per ajudar-te a crear espais més humans i eficients.

Per poder descarregar el contingut, si us plau faciliti’ns la seva adreça de correu electrònic.

Gràcies! La seva descarrega ja s’ha iniciat!

Alguna cosa ha anat malament, intenteu de nou més tard.

Si us plau revisi els camps marcats.