Com seran les oficines post Covid-19?

20/04/2020

efebe

Fa més de 40 dies que ens trobem confinats a les nostres cases, on hem aconseguit garantir la seguretat i la higiene que se’ns requereixen per evitar la propagació del coronavirus. Hem d’estar preparats i anticipar-nos al moment en què comencem a treballar a les oficines post Covid-19, un cop acabi la pandèmia.

La transmissió del coronavirus SARSCoV-2 es produeix per entrar en contacte directe amb una persona contagiada, o bé amb superfícies o objectes contaminats. Per tant, és imprescindible adoptar mesures per evitar aquestes dues vies possibles de transmissió. El distanciament social serà una de les mesures més efectives per evitar la propagació del virus entre la població. Cal que seguim el protocol de mesures preventives que dicta el Ministeri de Treball i economia social i l’Institut Nacional de Seguretat i Salut en el treball, garantint entorns més segurs:

La intenció és minimitzar els efectes en la salut de la plantilla i assegurar el funcionament normalitzat de les activitats laborals, preparant-nos per absències de plantilla a les oficines, per aïllament, per incapacitat temporal o bé per teletreball. Cal que ens preparem per tenir espais adaptats.

Com aconseguim espais saludables i preventius?

Als espais de treball caldrà seguir mesures estrictes per garantir la salut dels treballadors i usuaris que hi concorrin. Principalment, a les oficines es buscarà generar confiança i garantir que els treballadors s’hi sentin segurs com havia succeït fins ara, en cadascuna de les zones de la oficina.

Zona de recepció

L’espai de recepció fomenta el contacte constant amb persones externes a la organització, que accedeixen a la oficina per realitzar consultes, distribuir paquets o fer visites i reunions amb el personal de l’equip. Comptar amb una mampara física crea una barrera entre els teus clients i el personal de treball.

Tot allò que es trobi proper a la zona de recepció s’haurà de reordenar per mantenir la higiene. Revistes, bolígrafs corporatius  o altres elements de l’espai de recepció s’hauran d’incorporar en altres espais de moment i, sobretot, incorporar gels hidroalcohòlics, per garantir la higiene de tots plegats i inclús guants d’un sol ús.

oficines post Covid-19

 

Espais comuns

En aquesta zona on es realitza gran part de l’activitat laboral, per tant haurà de comptar amb aquesta distància de dos metres entre totes les persones que hi treballin. Per aconseguir-ho, és important calcular l’aforament màxim de persones, tenint en compte com és l’espai en cada cas i l’equipament que ja en forma part.

Per tal d’afavorir el distanciament social, serà necessari redistribuir algunes tasques o també, reordenar l’espai per afavorir la seguretat dels treballadors. Per assegurar que es mantingui la distància de seguretat preventiva, col·locar mampares separadores entre el personal permet aïllar-los per intentar una vegada més, evitar la propagació. Col·locant fletxes al terra de la oficina, es pot convidar a la gent a caminar en un mateix sentit. Aquest trànsit únic és el mateix enfocament que adopten els sanitaris als hospitals. Inclús per aconseguir evitar la propagació del virus, es pot organitzar l’equip en dos grups de forma estratègica per tal que uns assisteixin a la oficina i mentres els altres treballin des de casa, i viceversa.

Com seran les oficines post Covid-19?

WorkCafè

També als espais de WorkCafè caldrà establir uns horaris o bé organitzar l’equip per tal que no coincideixin tots a la vegada. Els horaris de dinar i de pausa es poden programar o allargar per minimitzar reduir la concentració de persones en un mateix espai.

A més del distanciament social, eliminar de forma freqüent les escombraries i el reciclatge de les papereres pot ajudar a retardar qualsevol infecció. Seguir una política per tal que cada treballador mantingui el seu escriptori ben net permetrà que el personal de neteja pugui netejar a fons.

Sala de reunions

Per les sales de reunions, una opció és treure les cadires addicionals i senyalar on s’ha de col·locar cada cadira per tal de mantenir la distància de seguretat, de forma que així s’establirà el nombre màxim de persones permeses en cada conferència. Una altra forma d’adaptar-se a aquestes circumstàncies és limitar les reunions presencials, fomentar las videoconferències i en qualsevol cas, aprofitar els dies de teletreball per parlar conjuntament.

Espais d’higiene personal

Cada vegada serà més necessari disposar d’aixetes i dispensadors de paper i sabó de mans lliures. A més a més, els empleats poden optar per portar un equip de protecció personal per protegir-se, com mascaretes i guants. Les organitzacions també poden posar-les a disposició dels empleats per usar-les mentre treballen o també per fer-ne un ús personal fora de la oficina.

Com pot ajudar Efebé?

A Efebé aportem la nostra experiència, qualitat i compromís de més de 20 anys en l’equipament d’oficines i empreses. Seleccionem, subministrem i instal·lem aquell mobiliari i/o materials que ens asseguren que els treballadors desenvolupin les seves funcions en un grau de confort adequat.

Per resoldre els problemes que es puguin generar a les oficines post Covid-19 proposem les següents solucions:

Disposar de mampares separadores de metacrilat delimita la separació de seguretat requerida i permet als treballadors compartir l’espai de treball de forma propera, sense possibilitat de contagis i sense haver d’usar mascaretes. Les mampares amb forma d’”U” s’incorporen a les taules de treball comunes per sis o vuit treballadors, es poden col·locar en diferents espais professionals i s’adapten a qualsevol model de taula, amb i sense suport per subjectar-les a la taula.

A més a més, garantim la possibilitat d’aplicar el desinfectant PhotoActiva TB, un producte transparent desinfectant, que s’aplica ruixant la mampara i requereix l’energia de la llum per activar-se. Un cop aplicat ja és permanent, de forma que no requereix haver de netejar constantment ni mantenir-lo. Els principals efectes positius que té són els següents:

Podeu veure les especificacions tècniques d’aquest producte amb més detall aquí.

Com seran les oficines post Covid-19?

Les oficines acostumen a estar poc ventilades ja que quan el personal que hi treballa està concentrat no s’acostuma a donar peu a la climatització i ventilació de l’espai de treball, però és vital prestar-los atenció i aconseguir que siguin adequats. A Efebé dissenyem els espais per tal que esdivinguin saludables pels treballadors, de forma que promoguin un aire interior més saludable i de qualitat com a norma, incorporant pintures fotocatalítiques que renoven l’aire i ajuden a mantenir els espais nets, augmentant l’eficiència i optimitzant els processos d’higienització.

Per poder descarregar el contingut, si us plau faciliti’ns la seva adreça de correu electrònic.

Gràcies! La seva descarrega ja s’ha iniciat!

Alguna cosa ha anat malament, intenteu de nou més tard.

Si us plau revisi els camps marcats.