Ens entrevisten a Ràdio Estel i Cooltura FM!

24/03/2021

Grup Efebé

Des de Grup Efebé ens sentim arrelats a les residències de gent gran. Hem estat treballant en el disseny d’espais que segueixin la tendència de l’atenció centrada en la persona, des de fa més de 20 anys. Generem espais adequats per garantir la salut i benestar de la gent gran a les residències i centres de dia.

Des de Ràdio Estel i Cooltura FM han volgut conèixer la nostra activitat. Què fem per les residències i què proposem per afavorir la vida a la residència. O també, satisfer el màxim possible les necessitats dels usuaris i del personal que hi treballa.

Toni Guerrero, periodista de renom, ha entrevistat a la CEO i fundadora de Grup Efebé, l’Anna Fornt. Des de Delicatessen (Cooltura FM) i La Vida Sona (Ràdio Estel) s’ha pogut sentir la veu d’Efebé dins d’aquest sector.

Durant l’entrevista al programa Delicatessen, presentat per en Toni Guerrero, l’Anna va comentar que “la pandèmia ens ha sobrevingut a tots i que ens hem adonat que hi ha moltes coses que podem canviar. Així doncs, podem canviar i transformar l’activitat i els espais per millorar la vida de les persones, que al final d’això és el que es tracta”.  També va mostrar preocupació per la gent gran a les residències. “Ens preguntem tots plegats si els espais on viuen estan adaptats i si tenen opció de millora”.

Podeu escoltar l’entrevista sencera aquí  (minut 14:37)

Benestar i seguretat de la gent gran

A Efebé posem en valor les persones, totes les nostres propostes de disseny i adequació dels espais les fem sempre mirant pel benestar dels seus usuaris. Som conscients que el disseny dels espais impacte sobre la salut de les persones, per això, transformem els espais existents de les residències i els adaptem per a una atenció personalitzada i integral (ACCP). En concret, en resaltem dos: el pack “Elements de seguretat per residències” i el pack #GentGranPositiva.

La seguretat és un dels punts clau que les residències de gent gran han de poder garantir. A més, a Efebé volem donar resposta i prevenir les situacions de risc més habituals. Per això presentem el Pack Seguretat per residències que contempla les mesures necessàries que resolen la seguretat en l’ús i la salut dels espais d’un centre.

ràdio estel

#GentGranPositiva és el pack que hem dissenyat per a facilitar un entorn amb eines de comunicació digitals per mantenir activa la gent gran i compartir vivències. Quant a l’equipament per a les residències, comptem amb mobiliari de fabricació pròpia, característics per la seva ergonomia. A més, treballem amb proveïdors de mobiliari, materials i accessoris sempre seleccionats des de criteris de qualitat, durabilitat i sostenibilitat. Seleccionem, subministrem i instal·lem aquell mobiliari i/o materials que ens asseguren que la gent gran pugui viure amb un nivell òptim de benestar i els cuidadors treballin en les condicions de confort adequades.

Per trobar els productes que conformen el nostre catàleg, només cal que entreu aquí.

Apliquem l’atenció centrada en la persona

Els espais hi tenen molt a dir per promoure un bon envelliment. Justament, aquest va ser el leitmotiv de la segona entrevista en el programa Delicatessen, on l’Anna va parlar sobre els Espais polivalents. “A les residències de gent gran hi ha espais polivalents on es realitzen una multiplicitat d’activitats, des de tallers relacionals o de manualitats, fins a balls , xerrades culturals o cursos d’aprenentatge de diferentes disciplines.. i poder utilitzar un mateix espai per poder fer diferentes coses i modular-lo i organitzar-lo perquè tingui diferents usos, és molt interessant. A Efebé entenem aquests espais flexibles i dinàmics perquè es puguin configurar de diferents formes per poder fer diferents activitats”.

Durant l’entrevista també va recalcar que: “a les residències cal mantenir les activitats online perquè puguin gaudir d’aquest servei, d’aquesta distracció: tallers, formacions, jocs. S’ha de mantenir l’agilitat cognitiva de la gent gran. Garantir un contacte amb amics i familiars, amb sistemes digitals als dormitoris, sales comunes”.

Podeu escoltar l’entrevista sencera aquí  (minut 37:16)

Coneixem l’activitat de cada sector on treballem 

Al programa La Vida Sona de Ràdio Estel, l’Anna va explicar què fem a Efebé. Va resaltar que: “és important conèixer l’activitat de cada sector on treballem perquè així es coneix molt bé les necesitats específiques i pots plantejar i dissenyar el projecte més adequat i més adaptat al desenvolupament de les activitats de les persones que treballen o viuen en un determinat entorn”.

Davant la pregunta d’en Toni Guerrero sobre si cal repensar els espais de les residències de gent gran, l’Anna va afegir que: “sempre estem pensant com millorar els entorns en els quals treballem i a fer propostes i solucions innovadores. En concret la nostra proposta per entorns de gent gran és crear espais que siguin segurs, saludables i acollidors. Estem fent un tot un procés de repensar com voldran viure les noves generacions quan siguin grans“.

Finalment, podeu escoltar l’entrevista de Ràdio Estel sencera aquí (minut 34:05).

Per poder descarregar el contingut, si us plau faciliti’ns la seva adreça de correu electrònic.

Gràcies! La seva descarrega ja s’ha iniciat!

Alguna cosa ha anat malament, intenteu de nou més tard.

Si us plau revisi els camps marcats.