Pintures fotocatalítiques, una solució per eliminar virus i bacteris | ODS 3

29/11/2021

Grup Efebé

Des de fa uns mesos, els centres educatius han instaurat la “nova normalitat”, una realitat que contempla l’ús de mascaretes, gel hidroalcohòlic i noves preocupacions, que desconeixíem abans de l’arribada de la Covid-19. Doncs, les escoles tenen una clara obligació d’educar en valors cap a una higiene personal i dels espais. Ara bé, coneixes les pintures fotocatalítiques?

Aquestes mencionades són una opció ideal per pintar i decorar les parets de forma saludable. A part de la funció bàsica ja coneguda, també són sostenibles i capaces de protegir l’espai en si. Com funcionen les pintures fotocatalítiques? Són pintures acríliques que no porten elements tòxics. És capaç de mantenir un ambient sa i es pot utilitzar en habitatges o també en qualsevol entorn sensible a la salut de les persones. Per exemple, hospitals, residències o centres de dia, oficines o centres educatius.

Un dels ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible) que impactem des de la nostra activitat és el número 3 sobre “Salut i benestar”. A través dels nostres projectes procurem que el resultat esdevingui un espai eficient, adequat per a les persones que hi conviuen. Doncs, des de ja fa uns quants anys, incorporem la catàlisi, una solució ideal per generar un ambient saludable.

En aquest article de Grup Efebé t’expliquem quines són les característiques de les pintures fotocatalítiques.

Què són les pintures fotocatalítiques i quins són els avantatges que té

Primer de tot, la fotocatàlisi és un procés natural que consisteix en el fet que una substància utilitza l’energia del sol per eliminar compostos. Així doncs, passa el mateix amb les pintures, que s’activen amb la llum natural, fluorescents o bombetes, seguint aquest ordre. Es tracta d’una opció senzilla, només cal aplicar la pintura. El producte per si sol ja s’encarrega de generar la reacció química fent servir l’energia de la llum per activar-se. Un cop funciona, pot eliminar substàncies com ara virus o bacteris, per això i molts altres motius que mencionarem a continuació, diem que és una solució recomanable per a entorns professionals molt concorreguts.

Realment, el procés en si tracta de transformar una substància, no pas eliminar-la. Així doncs, es converteix en pols, que compta amb un format més pesat i arriba a terra abans, reduint la possibilitat de respirar-lo.

Quins són els avantatges

  • Purificar l’aire i, així, frenar la transmissió d’infeccions respiratòries
  • Eliminar contaminants tòxics que puguin ser transportats per l’aire i prèviament produïts per vernissos, calefacció, cuina, etc.
  • Evitar acumulacions de brutícia creada per la humitat i eliminar virus, bacteries o fongs
  • Neutralitzar les males olors
  • Netejar i fer el manteniment de forma més eficaç, ja que aquesta pintura és de gran durabilitat
  • Funciona sota qualsevol temperatura
  • Fer un ús sostenible dels materials.

 

eliminar virus i bacteris

Quins pots trobar al nostre catàleg?

Per poder descarregar el contingut, si us plau faciliti’ns la seva adreça de correu electrònic.

Gràcies! La seva descarrega ja s’ha iniciat!

Alguna cosa ha anat malament, intenteu de nou més tard.

Si us plau revisi els camps marcats.