Escoles Adequació del pati d’infantil del Col·legi Santo Tomás

Sant Boi de Llobregat | 2021

Dimensions: 200 m²

Tipus d'intervenció: Ampliació i adequació del pati d'infantil

L’equip d’Efebé hem realitzat un projecte d’adequació del pati d’infantil del Col·legi Santo Tomàs.

L’escola es troba a Sant Boi de Llobregat i des de fa més de 55 anys ofereix una educació integral i de qualitat als alumnes i a les seves famílies.

Per a la realització d’aquest projecte, hem dissenyat diferents zones pensant en crear oportunitats per als nens i nenes. La idea principal és que aprenguin mentre juguen i es diverteixen. Al pati d’infantil hem inclòs un camí de fusta i al seu voltant hem incorporat diferents elements. Una banda s’obre al pati ja existent de l’escola i l’altre costat té accés directe al carrer. Per tal de garantir els millors resultats hem jugat amb diferents colors i formes geomètriques per crear les parets interiors del pati.

VULL UNA REFORMA COM AQUESTA

Aprendre jugant

Circuit de troncs: aquesta ruta genera un espai on els nens i nenes posen a prova el seu equilibri i la seva coordinació per descobrir les possibilitats del cos.

Circuit psico: aquest circuit d’equilibri és un veritable repte d’habilitat.

Espai teatre educatiu: La disposició dels troncs i el banc de fusta, mitjançant cercles o en forma de “vuit”, predisposen també a seure i compartir dinàmiques de joc, diàleg i classes.

Cabana Baobab: es converteix en un espai per reunir-se on es coneixen millor a través d’una conversa íntima, mentre observen el que passa fora.

Espai joc simbòlic: amb el cotxe de fusta despertem la imaginació sobre viatges i aventures.

Incorporació d’un hort escolar

Els centres educatius més innovadors volen despertar l’interès per la flora i la fauna entre els infants potenciant la biodiversitat.

Amb un hort al pati d’infantil aconseguim que els nens i nenes vegin com funciona el sistema de plantació i estableixin una relació amb la natura. Així, aprenen de primera mà el cicle de la vida i coneixen què és la responsabilitat.

A més, també hem incorporat un espai de pau o zona de picnic on poden descansar, xerrar i dinar als bancs de fusta.


Equipaments relacionats


Posts relacionats

Per poder descarregar el contingut, si us plau faciliti’ns la seva adreça de correu electrònic.

Gràcies! La seva descarrega ja s’ha iniciat!

Alguna cosa ha anat malament, intenteu de nou més tard.

Si us plau revisi els camps marcats.