Escoles Col·legi Mare de Déu de la Mercè: adequació de la planta d’infantil

Barcelona | 2020

Dimensions: 290 m2

Tipus d'intervenció: Disseny dels espais d'infantil P4, P5 i biblioteca i subministre d'equipament.

Duració: 8 setmanes

Aquest estiu hem realitzat un projecte d’adequació i equipament a la planta d’Educació Infantil del Col·legi Mare de Déu de la Mercè.

El centre es troba al carrer Verge de la Mercè, a la ciutat de Sant Feliu de Llobregat. Pel que fa als seus valors, l’escola posa els alumnes al centre del projecte educatiu. A més, treballa en una millora de les infraestructures per garantir espais innovadors, que s’ajustin a les necessitats del Segle XXI.

A continuació, detallem què hem fet en aquest projecte al Col·legi Mare de Déu de la Mercè.

Vull una escola com aquesta

I doncs, què hem adequat?

L’equip de Grup Efebé hem transformat la segona planta d’Educació Infantil, que engloba els espais següents: dues aules de P4, dues de P5, sala de professors, lavabos, magatzem i sala polivalent biblioteca on també es fa la classe de música.

L’objectiu del projecte era guanyar claror a les aules i fer més grans els espais. Així doncs, vam decidir comunicar les aules entre elles i fomentar la visibilitat entre aquestes i el passadís. Per fer-ho, hem fet nous tancaments entre passadís i aules que combinen parts cegues i de vidre. També, al mur de l’edifici antic s’han obert finestres.

Hem buscat la forma de fer els espais de les aules més lliures i amplis per poder realitzar les diferents activitats acadèmiques. Per fer-ho, hem col·locat els penjadors per jaquetes i motxilles als passadissos. Així, les aules queden endreçades i més netes, acollint diferents ambients.

A més a més…

Hem incorporat un racó de lectura amb un arbre de fusta amb branques per guardar els contes, acompanyat de pufs i coixins perquè els infants seguin còmodament.

Hem obert la sala polivalent del Col·legi Mare de Déu de la Mercè al passadís amb un tancament de mampara. També hem col·locat un moble en forma de grada que facilita l’accés a la biblioteca. Aquest moble que fa diferents funcions: espais per seure, emmagatzematge dels instruments de música i biblioteca pels llibres i contes, etc. La resta dels mobles de l’aula són cadires mòbils i abatibles que permeten fer diferents distribucions i cadires apilables lleugeres fàcils de transportar.


Equipaments relacionats


Posts relacionats

Per poder descarregar el contingut, si us plau faciliti’ns la seva adreça de correu electrònic.

Gràcies! La seva descarrega ja s’ha iniciat!

Alguna cosa ha anat malament, intenteu de nou més tard.

Si us plau revisi els camps marcats.