TransPerfect: Model d’oficina saludable implantada a Europa

15/05/2013

efebe

En 5 anys, la delegació de l’empresa de serveis de traducció Transperfect a Barcelona ha passat de tenir 35 treballadors als quasi 300 que té actualment. Aquest ràpid creixement ha originat dificultats de gestió dels espais de treball i han començat a presentar-se factors de risc que afecten al benestar dels treballadors.

L’empresa ha decidit comptar amb l’experiència d’HGS i s’ha sotmès en el primer trimestre de 2013 al Diagnòstic 360º HGS en habitabilitat. Els passos a seguir van ser:

Pas 1: Analitzar les condicions ambientals dels espais

El procés de treball s’inicia amb un qüestionari de satisfacció realitzat a tots els treballadors de les diferents zones d’oficines. En el diagnòstic s’estudien aspectes d’ergonomia, paràmetres de confort, higiene dels espais i mesures d’higiene personal de les zones de serveis, menjadors i Office.

Pas 2: Detecció dels punts crítics

A partir de l’anàlisi de les dades estudiades, en base tant a la normativa d’aplicació com els criteris de bones pràctiques d’HGS, es detecten els punts de millora que serveixen per elaborar un pla de recomanacions prioritzades en funció de la seva facilitat d’implantació i el risc que suposa cadascuna d’elles per a la salut de les persones.

Pas 3: Pla de millora

En aquest punt, Transperfect posa en marxa un pla de millora implantant els següents canvis:

  1. Optimització dels sistemes d’higiene personal en els serveis, menjadors i Office. Amb la col·laboració de Papelmatic, s’implanten solucions més adequades pel nombre d’usuaris de l’oficina i es millora la gestió de subministrament i reposició.
  2. Revisió del Pla de neteja. S’optimitzen les tasques i freqüències i s’incorporen neteges especials per garantir el manteniment dels nivells d’higiene dels espais.
  3. Habilitació d’uns espais específics amb rentavaixelles destinats als treballadors que dinen a les oficines.
  4. Substitució d’un equip de climatització per garantir unes condicions de confort tèrmit tot l’any.
  5. Substitució dels termòstats de control de la climatització per uns programables, facilitant la gestió i garantint les condicions de confort tèrmic dels usuaris.
  6. Incorporació dels elements i equipament ergonòmic als llocs de treball com elevadors de pantalles i cadires ergonòmiques adaptades a les característiques físiques de cada persona. Reorganització de les preses de corrent i ordre en el cablejat.

Després d’aplicar aquestes millores, Esther Lopera, Operations Executive de Transperfect, valora els canvis que han estat més rellevants:

Els termòstats programables són la millora més notable, ja que ens permeten ajustar la temperatura depenent de la franja horària. Això significa un major confort pels treballadors, així com un significatiu estalvi en les factures d’electricitat.

La incorporació d’un rentavaixelles a la cuina també ha estat positiu. Implica tenir material net i sempre disponible a l’hora de dinar i dels cafès.

“La imatge general de les nostres oficines ha millorat molt. I des d’HGS ens han donat moltes idees i solucions que nosaltres no ens havíem ni tan sols plantejat, per millorar el funcionament de la nostra oficina a nivell d’higiene, neteja i confort.”

Per què és un cas d’èxit?

Actualment Transperfect està en procés d’ampliació dels seus espais de treball, ja que preveu seguir creixent.

Per això, no és d’estranyar que en el nou projecte l’empresa hagi decidit incorporar els criteris de disseny estudiats en el diagnòstic per a que els nous espais siguin saludables i promoguin el benestar de les persones que treballen allà.

Per poder descarregar el contingut, si us plau faciliti’ns la seva adreça de correu electrònic.

Gràcies! La seva descarrega ja s’ha iniciat!

Alguna cosa ha anat malament, intenteu de nou més tard.

Si us plau revisi els camps marcats.