“L’impacte del teletreball als espais d’oficina”, un webinar d’Efebé
El passat dijous 17 de març vam fer el webinar: “L’impacte del teletreball als espais d’oficina”. En aquest webinar vam parlar […]
18/10/2021
Grup Efebé
‘Mindfulness’ és una pràctica basada en l’atenció i la consciència plena. Aquesta està molt relacionada amb la meditació, ja que tenen objectius similars propers a la bona gestió dels pensaments i les emocions.
Moltes hores asseguts treballant, poca socialització o frustració són alguns dels principals aspectes que desgasten a les persones treballadores entre tants i tants altres que ens acompanyen en el dia a dia. Una de les malalties més comunes que es troben els adults és l’estrès laboral. De vegades entrem en la rutina i costa sortir-ne per gaudir del moment present. I doncs, és molt important destinar una part del dia a un mateix.
En aquest article d’Efebé t’expliquem com incorporar el mindfulness als espais de treball.
Cada vegada més empreses incorporen una nova forma de treballar que contempli la co-creació per col·laborar amb els companys de forma distesa. En comptes de proporcionar vuit hores davant d’un ordinador, les organitzacions més innovadores ja busquen espais que permetin a l’equip generar un ambient més creatiu i dinàmic. Zones amb pufs, grades, espais de WorkCafè per poder parlar, desconnectar i tornar a connectar amb idees més fresques que sorgeixen de la naturalitat i la tranquil·litat.
Quan una persona entra a un espai que desprèn una olor agradable, de cop i volta s’hi sent a gust. De vegades només ho fa la percepció de l’olfacte, però ja és suficient, com en el cas del marketing olfactiu. Així doncs, igual que algunes marques estableixen una aroma indicada per cridar l’atenció del públic, les empreses també ho poden fer a les oficines, perquè els treballadors i treballadores estiguin feliços.
Per poder treballar a gust i ser productiu, una persona treballadora ha de comptar amb tot l’equipament ergonòmic i confortable. La cadira és l’element principal que coneixem tots, però alhora també en són essencials d’altres com la il·luminació natural, la temperatura adequada o el confort acústic de forma que no es molestin els companys entre ells. També cal disposar del material necessari per treballar a l’oficina, si pot ser proporcionat per l’empresa. A més, un aspecte que ajuda a reduir l’estrès amb relació als horaris laborals és la flexibilitat que ofereixen les empreses innovadores a les persones treballadores per entrar i sortir quan vulguin mentre compleixin els objectius finals establerts conjuntament.
La decoració també és un aspecte essencial. Segons quins elements s’incloguin poden crear un ambient més feixuc que altres que poden ajudar a relaxar al personal. Els colors són claus en aquest aspecte.
Moltes oficines innovadores ja compten amb un espai adaptat per a les activitats extraescolars. A Efebé anomenem a aquests els espais Ex-work, com els que fan els nens i nenes en sortir de l’escola.
Es tracta d’una zona tranquil·la que quedi allunyada dels espais més concorreguts de l’oficina. Ha de ser prou ampla per fer aquest tipus d’activitats. Fer ioga o meditació abans o després de treballar ajuda a relaxar a l’equip i a millorar la gestió de l’estrès. A més, fomenta el team building.
El passat dijous 17 de març vam fer el webinar: “L’impacte del teletreball als espais d’oficina”. En aquest webinar vam parlar […]
Ha sorgit una tendència coneguda com disseny biofílic, que consisteix en una adequació de l’espai interior a partir de la […]
Quines són les característiques de les oficines en un entorn de teletreball? Segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE) el […]