Efebé participem a un projecte de mentoria social | ODS 4
Des de fa uns mesos, hem creat una comissió en l’equip de Grup Efebé que s’ha encarregat de la creació […]
05/08/2022
Grup Efebé
L’Agenda 2030 recull disset objectius globals que porten el nom d’ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible) i provenen de les Nacions Unides. Des de Grup Efebé fa anys que adaptem la nostra activitat per donar resposta a aquests objectius, a través de diferents tipus de projectes socials per la comunitat.
A continuació, t’expliquem quines són les activitats que hem fet des d’Efebé per la comunitat fins el dia d’avui.
Primer de tot, a Efebé treballem l’ODS 3 a través del disseny, l’adequació, l’equipament i el manteniment dels espais que transformem. La nostra missió és convertir espais per viure, aprendre i treballar en llocs agradables que afavoreixen el benestar, amb la millor solució personalitzada per als nostres clients, gràcies al coneixement de les necessitats de les persones i les organitzacions, i al nostre compromís amb la comunitat i el Planeta.
Efebé és part de la societat i decidim ser part de la solució de situacions que es generen davant nostre. Per això, treballem per ajudar en aquells reptes on la societat ens brinda una oportunitat:
I doncs, els projectes d’ajuda i col·laboració amb la comunitat que ja hem posat en marxa són els següents:
Es tracta d’una estada formativa d’alumnes de secundària a Grup Efebé, amb la finalitat de combatre el fracàs i l’absentisme escolar.
A més, aquesta iniciativa és a càrrec del Consorci d’Educació de Barcelona i està orientada a l’alumnat de 3r i 4t d’ESO, que requereixen un temps de maduració per definir el seu itinerari formatiu professional.
En segon lloc, a l’Institut Narcís Monturiol vam col·laborar en el crèdit variable amb els alumnes de 3r d’ESO. Així doncs, la Marta del Río i l’Anna Fornt, arquitecta i directora d’Efebé, respectivament, van fer un treball dinàmic als alumnes del centre, amb l’objectiu de repensar els espais de l’escola. Van seguir aquest ordre:
Per una banda, cada any participem en la Setmana d’Arquitectura amb una activitat pels alumnes de cada centre. L’última edició vam anar a l’Escola Heura, un centre de primària situat a Horta-Guinardó.
El Col·legi d’Arquitectes de Catalunya organitza aquesta iniciativa juntament amb l’Ajuntament de Barcelona i la Fundació Mies van der Rohe, amb la col·laboració de Barcelona Building Construmat i l’ArquinFAD.
D’altra banda, amb la participació del Consorci d’Educació de Barcelona i l’ajuda de Vector5, aquest projecte buscava ajudar a alumnes de 4t d’ESO a descobrir les seves capacitats i habilitats i com utilitzar-les per al seu propi benefici i el de la societat.
Quan vam realitzar aquest projecte de mentoria social vam treballar amb tres alumnes de l’Escola Guinardó, del nostre barri.
Hem creat una comissió a l’equip de Grup Efebé que ha realitzat el nostre Pla d’Igualtat durant l’any 2021. En aquests moments ens trobem en procés de compliment dels objectius marcats al Pla.
Durant aquest primer semestre de 2022, Grup Efebé i Fundació Ared, amb la col·laboració de la Fundació laboral de la Construcció i el Programa Incorpora de la Fundació “la Caixa”, hem impulsat un programa d’inserció laboral i social. Aquest estava dirigit a dones en risc d’exclusió social, per trencar estigmes en el sector de la construcció.
Així doncs, es tracta d’una formació adreçada a dones, que ha durat tres mesos i ha resultat molt enriquidora, com comenten les alumnes mateixes.
El curs va començar el mes de març i va acabar a mitjans de juny. De fet, vam concloure les pràctiques amb un acte per la Barcelona Design Week. Va tenir lloc el 15 de juny al showroom d’Efebé. I doncs, aquí pots recuperar com va ser la vetllada!
Dissenyem i fabriquem productes de proximitat, fabricats amb filosofia de producció de km0 i sostenibles en les seves formes i materials naturals i duradors. El procés de fabricació del mobiliari és responsable amb el medi ambient. L’equipament està fet amb fusta de tricapa d’avet i amb certificació PEFC. Per als acabats i vernissos del nostre mobiliari, escollim productes ecològics i sense tòxics, que no tenen cap efecte invasiu o negatiu en les persones ni en l’entorn ambiental. Així, treballem amb materials de baixa emissivitat d’elements volàtils.
En relació amb aquest ODS 12, per a la nostra activitat diària seguim criteris de contractació responsables de proveïdors i subcontractes. Per exemple, amb compres generals responsables com la del cafè o l’aigua, que garantim a la nostra oficina. Per una altra banda, també seguim valors de responsabilitat, sostenibilitat i compromís en els nostres criteris de selecció i de compra de productes i materials. Sobretot, amb consciència de reducció d’impactes ambientals.
Per exemple, al nostre catàleg hi incorporem panells fonoabsorbents ECOCERO, que estan formats a través d’un procés responsable amb el medi ambient. Concretament, es reciclen 75 ampolles de plàstic per cada m2 de la gamma ECO. O bé, el cas dels entapissats Vescom amb un format sostenible amb residus de plàstic 100% reciclat. Fabricat amb ampolles de PET reciclades d’origen local.
Finalment, treballem amb diferents organitzacions vinculades als nostres sectors de treball. Les següents:
Des de fa uns mesos, hem creat una comissió en l’equip de Grup Efebé que s’ha encarregat de la creació […]
Reivindiquem el perfil de la dona trencant estigmes al sector de la construcció per un futur lliure de desigualtats. (8M) […]
Des de fa uns mesos, els centres educatius han instaurat la “nova normalitat”, una realitat que contempla l’ús de mascaretes, […]