Alpha Planet Event 2023: Benestar emocional digital en infants i adolescents

13/06/2023

Grup Efebé

L’equip de Grup Efebé hem assistit a l’Alpha Planet Event 2023: Benestar emocional digital en infants i adolescents, un esdeveniment de Kid’s Cluster, amb la col·laboració de l’Hospital Sant Joan de Déu, ACCIÓ i la Generalitat de Catalunya.

El dimarts 13 de juny ha tingut lloc l’esdeveniment a l’Hospital Sant Joan de Déu. A continuació, t’expliquem més informació sobre la jornada.

Benestar i malestar emocional entre els joves

El 50% dels problemes de salut mental comencen abans dels 14 anys, i el 75% abans dels 18 anys, segons dades de la Confederació Salud Mental Espanya. El 15,9% de la població jove va declarar l’any 2021 haver patit algun problema de salut mental, xifra que s’ha incrementat significativament en quatre anys, ja que l’any 2017 representava un 6,25% d’aquest col·lectiu, segons les xifres del Baròmetre Juvenil sobre Salut i Benestar. La població infantil cada cop està patint més problemes relacionats amb la salut mental: un 13,2% de població d’entre 4 i 14 anys es troben en risc de tenir una mala salut mental, segons dades de l’Enquesta Nacional de Salut de 2017.

A més, gran part de l’increment de la demanda actual d’assistència i ajuda prové del malestar associat a problemes emergents que impacten negativament sobre la salut mental dels adolescents com el consum abusiu de pantalles, l’assetjament, les relacions interpersonals abusives i qualsevol tipus de violències, entre altres. Davant d’aquesta situació, cal desenvolupar estratègies de promoció de la salut mental i de prevenció dels problemes en diferents contextos. KID’S CLUSTER busca abordar aquest repte amb la col·laboració de les organitzacions compromeses amb la infància.

I doncs, com ha estat la jornada?

A través de ponències inspiradores i casos de bones pràctiques, s’ha plantejat el foment d’un Alpha Planet amb benestar emocional digital.

La taula de debat l’ha moderat l’Anna López de Kid’s Cluster, acompanyada de quatre experts:

Posts relacionats

Per poder descarregar el contingut, si us plau faciliti’ns la seva adreça de correu electrònic.

Gràcies! La seva descarrega ja s’ha iniciat!

Alguna cosa ha anat malament, intenteu de nou més tard.

Si us plau revisi els camps marcats.