Arranca la 2a edició per la inserció laboral de dones en la construcció

08/06/2023

Grup Efebé

L’equip de Grup Efebé arrenquem la segona edició del curs que ja vam inaugurar l’any passat centrat en la inserció laboral de dones en la construcció.

Obrir el món de la construcció a les dones i afavorir la inserció laboral de col·lectius vulnerables són els principals objectius del programa liderat per la Fundació ARED, la Fundació Laboral de la Construcció i Grup Efebé. Es tracta de la segona edició d’un projecte que deixa enrere l’estereotip de la construcció com un ofici d’homes.

El fet de ser dona no ha de suposar cap obstacle per formar-se i progressar al món de la construcció

Arrenquem la segona edició del Curs d’Operacions Auxiliars de Revestiments Continus en Construcció. En finalitzar, les alumnes obtindran un Certificat de Professionalitat de Nivell 1 que les ajudarà a iniciar la seva nova trajectòria.

La quinzena de dones seleccionades adquireixen coneixements envers tasques de pintura i de construcció. És a la seu que la Fundació Laboral de la Construcció té al barri de Montigalà (Badalona) on les participants en el projecte donen les seves primeres pinzellades. La seva formació, però, arriba al seu punt àlgid quan comencen les pràctiques professionals. Com l’any passat, les pràctiques finals es realitzaran en escenaris reals, és a dir, en projectes que Grup Efebé tenim en marxa.

Les alumnes acaben de finalitzar el primer mòdul de pintura i estan a punt de començar el de construcció. Yanet Rubiano, colombiana de 49 anys, ha assenyalat que “el curs està complint plenament les expectatives i em servirà per ampliar les meves possibilitats laborals. Aquesta vegada sí que finalitzaré els mòduls que em faltaven de l’any passat, com el de pintura, i així començar a treballar”.

Una idea de Grup Efebé

L’any 2022 va tenir lloc la primera edició d’aquest curs de formació en el sector de la construcció. Una idea d’Anna Fornt, directora de Grup Efebé, desenvolupada conjuntament amb la col·laboració de la Fundació Ared i la Fundació Laboral de la Construcció.

A través d’aquest cicle de professionalitat, les dones s’incorporen al món laboral com ajudants en tasques de construcció. El curs passat, 4 de les 5 dones que van fer les pràctiques laborals a Efebé han aconseguit incorporar-se professionalment al sector de la construcció.

Per a Anna Fornt, directora general del Grup Efebé, “el sector està creixent, no podem deixar fora el 50% del talent de la nostra població, necessitem igualtat també en la construcció i per descomptat els millors professionals, siguin homes o dones”.

 

Posts relacionats

Per poder descarregar el contingut, si us plau faciliti’ns la seva adreça de correu electrònic.

Gràcies! La seva descarrega ja s’ha iniciat!

Alguna cosa ha anat malament, intenteu de nou més tard.

Si us plau revisi els camps marcats.