Dies de teletreball: com adaptar l’oficina a casa

27/05/2020

efebe

Informació del taller

Dia 25 de novembre

Hora: 17:00h

Lloc: Zoom

Preu: Gratüit

El confinament ha accelerat tendències que començaven a prendre rellevància entre la ciutadania, una d’elles és el teletreball. El teletreball ha passat de ser una opció de les empreses més innovadores, a convertir-se en una obligació per a milions de treballadors.

Són temps d’incertesa i cal que ens adaptem a aquesta nova realitat. Així doncs, el més viable ara mateix és combinar el treball a la oficina amb el teletreball.

Moltes persones no disposen de mobiliari adaptat per crear un espai de treball saludable a casa. I doncs, cal que les empreses garanteixin aquests espais als seus treballadors?

Com crear un espai de treball a casa

· Escollir un bon sistema d’il·luminació garanteix confort visual que afecta positivament en la concentració i la salut de les persones. Disposar de llum natural és essencial, sempre que es pugui i que no afecti a la visió a la pantalla de l’ordinador.

· Cuidar l’acústica ajuda a treballar a gust, procurant que no destorbi la concentració ni la intimitat.

· Disposar de mobiliari ergonòmic adaptat a les necessitats de les persones que estan treballant en aquest espai de treball és vital per fer-ho de forma confortable, tal com seria a l’oficina. Des d’una cadira ergonòmica, una taula adaptada amb les mesures suficients per al material necessari o un mòdul de prestatgeria i calaixos a mida amb extensió perfecta per compaginar amb l’escriptori i tenir espai suficient per treballar de forma agradable.

Teletreball per adults

· Cadires ergonòmiques

Comptar amb una cadira ergonòmica és essencial per la salut de l’esquena. A més, cal disposar d’una cadira amb sistema de regulació de l’alçada del seient i regulació lumbar. Per garantir confort, és recomanable utilitzar una cadira amb braços regulables, que permeti ajustar la distància segons la talla de cada persona. La cadira Let’s B s’adapta perfectament a cada postura i als seus moviments naturals que fem en posició asseguda. També compta amb diferents tipus de rodes en funció del tipus de paviment.

Cadira Let’s B. Font: Steelcase

Cadira Let’s B. Font: Steelcase

· Escriptori

Per poder treballar en condicions adequades, la taula ha de ser prou gran com per poder-hi col·locar tots els elements de treball necessaris per dur a terme l’activitat laboral. Sobretot, a l’hora d’escollir-la, s’ha de tenir en compte l’alçada, que serà adequada sent de 700 mm aproximadament. La superfície ha de ser de material mate i d’un color clar suau, evitant les superfícies brillants i fosques. A més, si disposa de calaixeres als costats, cal tenir present la seva mida i conseqüent col·locació per tal d’oferir l’espai suficient pel lliure moviment de les cames.

Mobiliari espai de treball. Font: Olut Barcelona

Mobiliari espai de treball. Font: Olut Barcelona

· Estanteria

Com comentàvem al punt anterior, comptar amb calaixeres i estanteries ajuda a mantenir la taula neta i ordenada. A més, és recomanable que aquest mobiliari sigui flexible per poder reestructurar el mobiliari a l’espai sempre que sigui necessari i reorganitzar-lo perquè sigui confortable.

Estanteria. Font: Olut Barcelona

Estanteria. Font: Olut Barcelona

Teletreball pels nens i nenes

Als nens i nenes els esperen molts mesos per davant sense assistir de forma presencial a les escoles i llars d’infants. Ells també han de disposar d’un espai adaptat per les seves necessitats, per poder dur a terme activitats, jocs i feines per seguir aprenent des de casa.

Per tal d’oferir confort, el mobiliari infantil ha de comptar amb formes senzilles i lleugerament ondulades, essent còmode i funcional. És interessant que el mobiliari sigui adaptable a les diferents mides de creixement dels nens. Una àmplia gamma de colors i d’estructures del mobiliari ajuda a dotar els diferents espais de la seva pròpia personalitat. A més a més, és important que les cadires, tauletes i la resta de mobiliari adaptat pels infants estigui creat amb materials resistents i duradors i de fàcil manteniment.

Cadira Lottus. Font: Enea

Cadira Lottus. Font: Enea

D’altra banda, les cadires mòbils amb rodes són fàcils de moure i ajuden a adoptar una posició correcte a l’hora de seure. Les rodes poden canviar en funció del paviment, per lliscar d’una forma o altra. A més, és important comptar amb seients confortables amb diferents bases metàl·liques o de fusta. La gran varietat de bases, al costat de l’extensa gamma d’acabats disponibles, permeten infinites possibilitats de personalització sense alterar el caràcter únic i l’esperit atemporal d’aquestes originals cadires dissenyades per habitar entorns de treball.

Cadira Varya. Font: Inclass

Cadira Varya. Font: Inclass

A part d’un espai de concentració, és important disposar d’una zona per aprendre de forma més distesa. Generalment, es diu que els infants són “com esponges”, que absorbeixen la informació i la capten ràpidament. A més, aconseguir espais flexibles i fàcils de moure, que acompanyin en aquest procés d’aprenentatge actiu i dinàmic.

Cub Lotus. Font: Linha Bloom

Cub Lotus. Font: Linha Bloom

Posts relacionats

Per poder descarregar el contingut, si us plau faciliti’ns la seva adreça de correu electrònic.

Gràcies! La seva descarrega ja s’ha iniciat!

Alguna cosa ha anat malament, intenteu de nou més tard.

Si us plau revisi els camps marcats.