Grup Efebé som una empresa Menstrualment Responsable ®

23/03/2023

Grup Efebé

T’imagines haver de portar el teu propi rotllo de paper higiènic de casa? Oi que no? D’aquí sorgeix el moviment social per ser Menstrualment Responsable. Actualment, s’està deixant de cobrir una necessitat fisiològica bàsica.

Les persones que menstruen han de poder tenir accés a productes menstruals saludables i sostenibles als llocs de treball i estudi. El fet que encara no sigui així a 2023 condiciona la vida i la salut, i qüestiona l’autèntica igualtat de drets de la meitat de la població.

És hora de prendre part del canvi històric que està revolucionant les regles que defineixen com han de ser les empreses i les organitzacions Menstrualment Responsables®.

Grup Efebé apostem pel projecte Menstrual Point per a cuidar la higiene i salut menstrual de les nostres treballadores. Amb l’objectiu de continuar conscienciant i sumar-nos al moviment social que representa aquest projecte, hem presentat la iniciativa a l’equip de Grup Efebé.

Unim esforços per a garantir el dret a la higiene menstrual

L’organització GU Planet, responsable del projecte, ens ha lliurat un reconeixement que ens identifica com a empresa menstrualment responsable. A més, també ens gratifica haver pogut comprovar l’entusiasme de les nostres treballadores i ens complau saber que estem contribuint al seu benestar.

Hem instal·lat dispensadors Menstrual Point amb compreses i tampons digitals als banys de les nostres instal·lacions.

Vols ser una organització menstrualment responsable?

T’animem a sumar-te al moviment Menstrual Point i a convertir-te en una empresa menstrualment responsable. Això ens permet garantir la salut i el benestar de les persones que menstruen i, al seu torn, reduir l’impacte de la contaminació plàstica en el medi ambient.

Com? Amb la instal·lació d’un dispensador amb productes menstruals ja estàs contribuint a generar  entorns de treball més inclusius, millorar la salut de les teves treballadores i trencar tabús sobre la menstruació.

Els grans canvis neixen de les accions més petites

Des d’Efebé contribuïm treballant en aquelles activitats i iniciatives que des de la nostra activitat impactem directament. Implementar els Dispensadors Menstrual Point ens qualifica com una organització Menstrualment Responsable.

A més, també contribueix a millorar la Salut Menstrual de les nostres treballadores i posiciona a Grup Efebé en defensa dels drets socials, laborals i mediambientals.

Menstrual Point contribueix a l’ODS número 3: Salut i benestar amb la millora de la salut física i mental de les treballadores. Ajuda a garantir una òptima salut menstrual, impulsant així el rendiment laboral i minimitzant les baixes menstruals. També contribueix a l’ODS 5: Igualtat de gènere ja que permet respondre, de manera concreta i real, al dret de les persones menstruants, dins de les polítiques d’igualtat de gènere dins de la teva organització.

Pel que fa a l’ODS 12: Producció i consum responsable, l’energia de la cadena de producció procedeix d’una central hidràulica d’un riu pròxim i de plaques solars. A més, és un producte 100% “made in Spain”, es redueix la petjada de carboni entenent-lo com un producte de proximitat.

Els beneficis del cotó ecològic per la teva salut

Les matèries també són la clau diferenciadora enfront d’altres fabricants. El cotó ecològic compta amb certificats sanitaris i mediambientals com ara: Cotton, ICEA i GOTS -Global Organic Textile Standard. Tots ells garanteixen que el seu cultiu, així com les condicions de treball, compleixen uns estàndards ètics i mediambientals, tenint en compte a més aspectes logístics com la importació i exportació, l’etiquetatge, l’empaquetat o el transport.

En triar cotó ecològic s’evita la tala massiva de boscos enfront d’altres productes elaborats amb cel·lulosa (derivat de la fusta). El cotó està purificat sense clor ni dioxín i no conté perfums o altres substàncies químiques nocives per a la salut i per al planeta.

Posts relacionats

Per poder descarregar el contingut, si us plau faciliti’ns la seva adreça de correu electrònic.

Gràcies! La seva descarrega ja s’ha iniciat!

Alguna cosa ha anat malament, intenteu de nou més tard.

Si us plau revisi els camps marcats.