La internacionalització d’EFEBÉ

15/09/2014

efebe

El 2013 EFEBÉ emprèn el que serà el seu primer projecte internacional. L’Anna Fornt, la directora de la companyia, i el seu equip, viatgen a Khartoum (Sudan) amb l’objectiu de reformar i equipar 16 apartaments de la torre Quadron II que acolliran executius occidentals en estades de mitja-llarga durada. Ens trobem un projecte a mig executar amb unes plantes inicialment ja dividides en apartaments, en les que intentem millorar la distribució sense enderrocar gaires divisions ja executades.

Aquest ha estat un dels projectes més complexes portat a terme per EFEBÉ, no només per la tasca a realitzar, sinó també per les diferències culturals que, en ocasions, arriben a endarrerir el desenvolupament del projecte.

El Sudan és un país que importa gran part dels seus productes i aquest fet suposa un handicap pel nostre equip. EFEBÉ té com a objectiu equipar els apartaments amb mobiliari i objectes adquirits en el país, però també ha de transmetre una imatge de confort i modernitat, dos aspectes que no semblen gaire compatibles.

L’escassetat i la poca durada de l’stock en el mercat local provoca que, finalment, s’hagin d’importar gran part dels materials. Aquesta tampoc resulta ser una tasca fàcil: el país només manté relacions internacionals per la importació de productes amb Xina i Turquia.

Els membres d’EFEBÉ hem hagut de desplaçar-nos al país africà més vegades del que estava previst en un principi, ja que gestionar un equip a distància fa encara més complicat el desenvolupament del projecte.

La forma de treballar local no dóna la mateixa importància als acabats que la que li donem nosaltres. Per això, des d’EFEBÉ decidim agafar les regnes del subministrament de matèria prima i hem acabat treballant amb alguns materials importats i altres produïts per artesans del propi Sudan.

El projecte finalitza el 2015 amb èxit, deixant una sensació de satisfacció a tot l’equip per haver superat el que nosaltres consideràvem un autèntic repte.

Equip Efebé: Agusti Isarch: Assessor Internacional, Pau Isarch:Arquitecte Tècnic supervisor a Sudán, Anna Fornt: Project manager

Equip Quadron: Kawthar Kamal: Gestió i coordinació de l’obra

Per poder descarregar el contingut, si us plau faciliti’ns la seva adreça de correu electrònic.

Gràcies! La seva descarrega ja s’ha iniciat!

Alguna cosa ha anat malament, intenteu de nou més tard.

Si us plau revisi els camps marcats.