Què valoren les famílies a l’hora d’escollir una residència? I els gestors per tal de millorar-les?

18/12/2019

efebe

La primera edició del Baròmetre sobre residències per a persones grans va ser creada l’any 2017 per la consultora especialitzada Higienic Global Services (HGS), que pertany al Grup Papelmatic. Amb aquest baròmetre, comptem amb els resultats d’un qüestionari sobre les condicions que prevalen a les residències per a persones grans.

Per a l’execució d’aquest baròmetre, la consultora HGS, especialitzada en aportar solucions de benestar i confort, va elaborar una enquesta a una mostra de 50 gestors de residències de persones grans (41 de residències amb més de 25 llits i 9 amb menys de 25 llits) i una mostra de 102 familiars d’usuaris de diferents residències.

L’enquesta es va dividir principalment en tres blocs:

  1. Valoració dels principals factors a considerar per l’elecció d’una residència.
  2. Elecció de 3 factors crítics a l’hora d’escollir una residència.
  3. Qüestionari als gestors de les residències sobre la seva situació actual i perspectiva futura
    de la seva activitat.

Tant els familiars com els gestors de les residències donen importància al fet que el personal del centre sigui professional i tingui experiència, que estigui preparat per tractar amb persones grans per tal que aquestes se sentin a gust al seu costat en el dia a dia. Cal fer menció que ambdós grups discrepen en aspectes com, per exemple, la importància de comptar amb elements de seguretat (baranes, paviments antilliscants…), factor que és valorat més positivament per part dels gestors de les residències.

El 80,39% dels familiars enquestats van reconèixer que la higiene i la salubritat són aspectes fonamentals a l’hora d’escollir una residència. La qualitat de l’aire interior és imprescindible per a poder gaudir d’una qualitat de vida decent. És important comptar amb una bona ventilació i alhora una bona climatització, de la mateixa manera que es poden incorporar elements com ara plantes o pintures que vetllen per aconseguir crear espais saludables. A més a més, els familiars dels residents també consideren rellevant la desinfecció i eliminació de les males olors i el fet de mantenir un espai net i eliminar possibles gèrmens que poden arribar a provocar infeccions a l’espai o a les persones, que ja de per si acostumen a ser delicades.

Pel que fa als gestors de les residències, destaquem dos punts principalment:

Des d’Efebé, oferim aquestes possibilitats als packs i programes que dissenyem, sempre tenint en compte a les persones grans que viuen a les residències i a tot el personal que hi treballa, per tal de fer prevaldre la qualitat de vida de tots aquells que concorren en aquest espai i adaptant-nos a les seves necessitats. Incorporem entapissats amb teixits resistents al fregament i a qualsevol taca d’orina o greix, problemes comuns a les residències de gent gran. Alhora també, hi ha pintures i vernissos, com ara les pintures fotocatalítiques, que permeten renovar de tant en tant la qualitat de l’aire, igual que la incorporació de plantes.

Consulta el I Baròmetre d’HGS sobre les persones grans.

Per poder descarregar el contingut, si us plau faciliti’ns la seva adreça de correu electrònic.

Gràcies! La seva descarrega ja s’ha iniciat!

Alguna cosa ha anat malament, intenteu de nou més tard.

Si us plau revisi els camps marcats.