Nou Pack Efebé: Remodelació patis d’escola

21/01/2022

Grup Efebé

Grup Efebé hem publicat el nou Pack remodelació de patis d’escola.

L’escola és un escenari de vida, un entorn viu que estimula els nens i nenes cap a l’aprenentatge. Cada vegada és més gran la necessitat de redefinir els Projectes Educatius dels centres per a una innovació educativa. Davant d’aquests nous models d’aprenentatge, sorgeix la necessitat de transformar els patis escolars en entorns útils adaptats.

Sempre s’ha entès el pati com un espai d’esbarjo. Ara és el moment que evolucioni a un espai d’aprenentatge més, cap a patis innovadors, inclusius i segurs, evitant qualsevol tipus de discriminació.

A Efebé sabem que no podem menystenir aquestes zones, per això hem creat el Pack remodelació patis Escoles. A l’apartat de Packs i Programes trobareu aquests i molts d’altres.

Entorns naturals

Elements naturals com ara vegetació, sorra, fang o aigua són elements essencials per a la transformació d’un pati per ser sostenible, innovador i segur. El contacte amb la naturalesa genera un entorn ideal pel desenvolupament cognitiu dels nens i nenes. A més, incorporant aquests elements ajudem a ampliar la capacitat d’observació i d’experimentació, seguint un aprenentatge vivencial.

L’hort escolar, per cultivar hortalisses i fruites, és una pràctica vital que posa en contacte els nens i nenes amb la natura i amb el cicle dels aliments. A més, gràcies a aquest procés aprenen a prendre consciència d’on prové el menjar. També genera un primer sentiment de pertinença i de responsabilitat: tenir a càrrec plantes que han de fer créixer i tenir-ne cura. A més, incloure al projecte arbres caducs ajuda a crear ombres a les èpoques de més calor i, alhora, deixen passar el sol quan fa més fred.

Remodelació patis d'escola

Espais de joc

Un pati escolar ha d’estar ben pensat i ben dissenyat, per aportar beneficis en el procés d’aprenentatge dels nens i nenes. Confiança, socialització, comunicació o treball en equip, són algunes de les habilitats que aprenen en aquests entorns dinàmics i oberts.

Les estructures polivalents amb torres, casetes, escales, desnivells, ponts, tobogans, etc. propicien l’activitat física i milloren la psicomotricitat i l’equilibri.

Amb el Pack Remodelació patis d’escola fomentem el joc simbòlic, “jugar a ser”, que apareix a l’etapa d’infantil, per imitar els rols dels adults en diferents accions quotidianes. És essencial deixar-los experimentar amb la seva imaginació. Per això, incorporem equipament infantil adequat com una cuineta, un cotxe o una casa, que acompanyen els nens i nenes en les seves aventures.

DESCARREGA'T EL PACK

Posts relacionats

Per poder descarregar el contingut, si us plau faciliti’ns la seva adreça de correu electrònic.

Gràcies! La seva descarrega ja s’ha iniciat!

Alguna cosa ha anat malament, intenteu de nou més tard.

Si us plau revisi els camps marcats.