Escoles Adequació de l’Escola Solc a la nova normalitat escolar

Barcelona | 2020

Dimensions: 390m2

Tipus d'intervenció : Adequació dels elements de compartimentació entre aules per passar de 3 a dues aules

Duració: 4 setmanes

Donada la situació del Covid-19, les escoles s’han vist obligades a fer canvis arquitectònics dels seus espais cap a una nova normalitat escolar.

Seguint les mesures establertes per les autoritats, l’Escola Solc, donat que només té una línia per curs, ha decidit mantenir els grups de 25 alumnes per aula. En conseqüència, hem reformat les aules del centre per tal de mantenir la distància de seguretat entre els estudiants.

L’escola es troba al Carrer d’Ardena, a la zona de Pedralbes de Barcelona. Es tracta d’una escola catalana molt innovadora, amb educació infantil, primària i secundària. La reforma que hem fet des de Grup Efebé ha estat a les aules de primària.

VULL UNA REFORMA COM AQUESTA

Engrandim les aules

Per tal d’augmentar la superfície de les aules de l’Escola Solc, hem disposat de les aules d’especialitats, com ara música, informàtica i plàstica, i de les altres aules preexistents de cada curs de primària. Així doncs, el projecte ha consistit en passar de tres aules originals per a les especialitats, a dues de més àmplies. Hem enderrocat els dos envans divisoris, construint una nova paret que permeti obtenir les dues aules esmentades.

Fent aquesta actuació han guanyat major superfície per a cada aula de primària. Concretament, les aules garanteixen la distància d’1 metre entre cada alumne.

Amb quin equipament?

Les noves divisòries s’han fet amb tancaments lleugers de pladur i targes superiors de vidre per mantenir la continuïtat visual entre espais i el pas de llum. A més, també ajuda a mantenir la coherència amb l’alçada de les targes del passadís.

Una opció de millora per a un projecte amb més recursos hauria compta amb un envà mòbil per fer d’aquestes aules escolars, espais més flexibles i polivalents. Si vols conèixer com podem reformar la teva escola per la salut i seguretat dels estudiants i del personal, consulta aquest article de Grup Efebé sobre “Com hauran de ser les escoles post Covid-19”.


Posts relacionats

Per poder descarregar el contingut, si us plau faciliti’ns la seva adreça de correu electrònic.

Gràcies! La seva descarrega ja s’ha iniciat!

Alguna cosa ha anat malament, intenteu de nou més tard.

Si us plau revisi els camps marcats.