Oficines Ampliació del Rectorat de la Universitat Ramon Llull

Barcelona | 2010

Tipus d'intervenció: Reforma interior

L’equip d’EFEBÉ fem un diagnòstic 360º de la seu de la Universitat Ramon Llull a l’edifici del monestir de Valldonzella de Barcelona amb tres objectius: ampliar l’entorn del Rectorat, reorganitzar els espais i així unificar els diferents equips de treball i departaments i garantir un ús més eficient de la instal·lació.

En base al nou organigrama plantejat per la Universitat, a Grup Efebé endrecem els equips de treball. Alhora inventariem i endrecem l’equipament que trobem a les oficines amb la finalitat d’unificar en cada departament i en cada espai el mateix tipus de mobiliari. Detectem que cal instal·lar nous equipaments que promoguin un bon desenvolupament del treball amb taules i cadires ergonòmiques.

Amb aquestes accions, no només aconseguim dotar l’edifici de coherència sinó que també facilitem el manteniment i la reposició dels materials.

VULL UNA REFORMA COM AQUESTA

Un edifici catalogat 

L’ampliació ens obliga a plantejar l’adaptació de la llicència ambiental a la nova situació. Intervenir en un edifici catalogat com és el del monestir de Valldonzella resulta un repte per a Grup Efebé. Fer compatible un edifici existent catalogat amb la incorporació de les mesures de seguretat i de confort necessàries.

Es defineixen noves vies d’evacuació. Per exemple, construint una escala d’emergència addicional que condueix a un espai exterior segur per facilitar la sortida de les persones.

Eficiència energètica i estalvi de consum

Hem finalitzat les obres de millora dels sistemes de control i gestió de la climatització, la il·luminació i els sistemes de protecció solar de les façanes.

Incorporem sistemes de ventilació per augmentar el grau de confort evitant la concentració de CO detectada en el diagnòstic realitzat. També, sistemes de control i gestió de l’enllumenat amb detectors de presència i lluminositat en base a una programació domòtica que promou l’estalvi i la sostenibilitat. Així, en qualsevol moment i en qualsevol lloc, es poden ajustar els paràmetres i adaptar-los a les diferents necessitats de confort i benestar.


Posts relacionats

Per poder descarregar el contingut, si us plau faciliti’ns la seva adreça de correu electrònic.

Gràcies! La seva descarrega ja s’ha iniciat!

Alguna cosa ha anat malament, intenteu de nou més tard.

Si us plau revisi els camps marcats.