Finalitza la 2a edició per la inserció laboral de dones en la construcció

20/11/2023

efebe

Aquest passat 9 de novembre de 2023, ha conclòs la segona edició del curs dedicat a la inserció laboral de les dones en la construcció. Un projecte conjunt de Grup Efebé, la Fundació ARED i la Fundació Laboral de la Construcció.

El projecte va dirigit a dones amb risc d’exclusió social, i cerca augmentar la presència de dones en el sector de la construcció. L’objectiu és afavorir la inserció laboral de col·lectius vulnerables i deixar enrere l’estereotip de la construcció com un ofici d’homes.

Segona edició del Curs d’Operacions Auxiliars de Revestiments Continus en Construcció

Un any més el projecte ha estat un èxit. 8 dones han finalitzat el curs bàsic certificat de 360 hores lectives, distribuïdes en 7 blocs especialitzats que permeten una introducció teòrica i pràctica en el sector de la construcció i reformes.

L’experiència pràctica ve de la mà del Grup Efebé, que permet les pràctiques professionals desenvolupades en escenaris reals de projectes Efebé en marxa, que ja compten amb dues participants integrades a la plantilla fixa.

En concloure el curs, s’atorga un Certificat de Professionalitat de Nivell 1 que ajudarà en l’inici d’una nova trajectòria laboral, amplia el ventall de possibilitats laborals, i trenca amb l’estigma en professions vinculades a la construcció.

El paper de Grup Efebé

L’any 2022 va tenir lloc la primera edició d’aquest curs de formació en el sector de la construcció. Una idea d’Anna Fornt, directora de Grup Efebé, desenvolupada conjuntament amb la col·laboració de la Fundació Ared i la Fundació Laboral de la Construcció.

En paraules d’Anna Fornt, directora de Grup Efebé, “a més de donar ocupació a les participants, amb el programa provem de trencar amb l’estigma laboral que es dona en algunes professions vinculades a la construcció, un sector que necessita mà d’obra qualificada”.

Mitjançant el cicle de professionalitat, les dones s’incorporen al món laboral com ajudants en tasques de construcció, incloent-hi el 50% del talent de la població en el sector i incentivant la igualtat.

Per poder descarregar el contingut, si us plau faciliti’ns la seva adreça de correu electrònic.

Gràcies! La seva descarrega ja s’ha iniciat!

Alguna cosa ha anat malament, intenteu de nou més tard.

Si us plau revisi els camps marcats.