Tendències per al disseny d’oficines el 2022

25/01/2022

Grup Efebé

Quines són les tendències per al disseny d’oficines el 2022? Deixem enrere els dubtes i descobrim què crida l’atenció en el sector del disseny, l’interiorisme i l’arquitectura.

A continuació, en aquest article t’expliquem quines són les principals tendències per al disseny d’oficines el 2022.

Es manté el treball híbrid

Una oficina híbrida permet als treballadors i treballadores combinar l’oficina amb qualsevol altre entorn on puguin dur a terme la seva activitat laboral.

Es tracta de trobar la forma que més s’adapti al model de treball de cada empresa i de les necessitats concretes de les persones que hi treballen. L’objectiu que volen complir moltes organitzacions és que, una vegada implantat el model híbrid, fer feina en remot sigui un format segur i productiu. A més, ja coneixem els seus beneficis, com ara la millora de la conciliació entre la vida personal i la professional, més llibertat, confort i, en general, una millor qualitat de vida, donat que es té més temps, en evitar el trajecte a l’oficina.

Ara és hora de revisar els espais d’oficina. Moltes empreses no comptaven amb aquest model híbrid abans de la pandèmia. Així doncs, cal reconfigurar alguns espais per tal que estiguin adaptats al nou funcionament de l’equip. Videotrucades, reunions, sessions col·laboratives o cocreació en equip són les novetats a les oficines del 2022. A més, ara també s’inclouen altres espais adaptats per a la concentració.

Els equips volen zones d’oci

Per millorar la productivitat i aconseguir que el personal de l’empresa treballi amb ganes i concentració, cal que es combini la jornada laboral amb petits descansos.

Si l’oficina compta amb espais adaptats per a aquests descansos mencionats encara millor. És important canviar d’aires, i això es pot fer sense haver de sortir de l’oficina. A més, si es fa així, es genera un vincle més estret i millora relació entre els membres de l’equip. Aquests espais també poden servir per fer reunions informals.

Per exemple, una àrea tranquil·la adaptada per fer ioga o una zona de cafeteria per xerrar amb els companys i companyes i descansar una estona. També s’inclou cada vegada més a les oficines més innovadores un espai lúdic. Es tracta de jugar a ping-pong, billar o futbolí, per alliberar tensions i fer equip. També són essencials els espais exteriors, clau per desconnectar i renovar-se.

Cal valorar aquests espais com un entorn de treball més, per tal que no quedi com una oficina moderna i prou, ja que aporten grans beneficis.

tendències disseny oficines 2022

Zona d’oci al Projecte Efebé a les oficines de TransPerfect (Palma de Mallorca).

La sostenibilitat i la natura hi són presents

Sostenibilitat i benestar són dos aspectes clau entre les tendències de disseny d’oficines pel 2022.

De fet, als projectes que fem a Grup Efebé sempre seguim criteris d’eficiència energètica. És important mantenir un confort tèrmic estable dins l’oficina, sense posar ni l’aire condicionat ni la calefacció massa alts.

Reciclatge, reutilització i reducció de residus són tres elements clau per la sostenibilitat de les empreses. Consumir de forma responsable amb el medi ambient vol dir, per exemple, seguir un procés de selecció de materials, mobiliari o proveïdors responsables amb el medi ambient (ODS 12: Producció i consum responsables). També, pel desplaçament cap a l’oficina, perquè es faci amb transport públic, caminant o amb bicicleta, o bé en digitalitzar documents, per tal de reduir l’ús excessiu de paper. Pel que fa a reduir, no es tracta d’eliminar l’ús sinó de trobar l’alternativa que no perjudiqui, o almenys ho faci en menys quantitat al medi ambient.

En aquest article del blog de Grup Efebé parlem concretament de tres consells per aconseguir una oficina sostenible.

Mobiliari versàtil

Si no tenim espai suficient a l’oficina per a diferents tipus d’espais, comptar amb mobiliari versàtil és la solució ideal. Equipament fàcil de moure que els mateixos treballadors i treballadores puguin transportar i combinar de diferents maneres en funció de l’activitat que es realitzi en cada moment.

Que permeti adaptar l’espai de treball a cada moment, doncs, que pugui ser col·laboratiu però que alhora hi hagi també possibilitat de posar separacions i que sigui un entorn de concentració i treball individual.

Vols fer-ho realitat amb un projecte Efebé?

Contacta amb nosaltres i t’explicarem tots els detalls.

Posts relacionats

Per poder descarregar el contingut, si us plau faciliti’ns la seva adreça de correu electrònic.

Gràcies! La seva descarrega ja s’ha iniciat!

Alguna cosa ha anat malament, intenteu de nou més tard.

Si us plau revisi els camps marcats.