6 consells per ser sostenible i estalviar energia

06/03/2023

Grup Efebé

Ser sostenible ha deixat de ser una opció per esdevenir una estratègia de futur pel benestar dels usuaris i de l’entorn. Un centre assistencial ha de contemplar l’estalvi energètic a través de diferents formes d’actuar. Estem aprenent a fer un ús responsable de les energies per cuidar del medi ambient i els recursos que extraiem d’ell i fomentar l’estalvi energètic. Aprofitar els recursos disponibles per reduir el consum energètic.

A continuació, et proposem 6 consells per ser sostenibles i estalviar energia a un centre assistencial.

1. “Amb l’aïllament tèrmic aconseguim entre un 50-70% de reducció de pèrdues d’energia”

Els projectes que fem a Grup Efebé sempre tenim en compte l’aïllament tèrmic, ja que aporta confort i ajuda a millorar la qualitat de vida a l’espai interior. Genera un espai més càlid, que permet reduir el consum d’energia a l’interior. Els aïllants més comuns són: llana de roca, fibra de fusta, proteccions solars, cel·lulosa, suro i cotó.

A més, millorem el confort acústic condicionant els espais interiors amb panells acústics fonoabsorbents per reduir la reverberació que es genera. Compten amb una alta capacitat per absorbir el soroll, gràcies a la seva composició i porositat.

Les opcions disponibles al nostre catàleg estan fetes amb materials ecològics, reciclats d’ampolles de plàstic.

2. “Una bona gestió de la il·luminació usa un 90% menys d’energia”

Cal un disseny eficient de l’espai per usar sempre que sigui possible la llum natural. Per això, intentem que la distribució dels espais permeti aprofitar-la al màxim.

L’ús d’il·luminació LED o fluorescents compactes fa servir un 90% menys d’energia que les bombetes convencionals. A més, amb la incorporació de sistemes de regulació i control de la intensitat s’aconsegueix una reducció del consum d’energia. El mateix passa amb la incorporació de detectors de presència per centralitzar i automatitzar. L’ús de sensors lumínics permet fer-ne un ús només quan es requereix.

showroom

3. La naturalització dels espais millora el benestar

Un altre dels consells per ser sostenible és la naturalització dels espais. L’exterior del centre és un entorn més pel benestar on fomentem un contacte directe amb la natura. La connexió amb la realitat exterior suposa beneficis per a les persones grans, les seves famílies i el personal que en té cura.

jardins terapèutics

4. “Un sistema de ventilació mecànica garanteix un aire net, lliure de partícules contaminants”

Les partícules tòxiques dels interiors poden produir efectes adversos sobre la salut: al·lèrgia, cansament o asma. Millorem la qualitat de l’aire interior escollint materials tradicionals i naturals, que transpiren, regulen la humitat i no tenen tòxics: pedra, fusta, ceràmica o calç. L’aire interior està fins a 5 vegades més contaminat que l’exterior.

Purifiquem l’aire amb una ventilació constant amb equips eficients energèticament, per una regulació adequada de la temperatura. El sistema de ventilació mecànica amb recuperador d’energia de doble flux:

5. “Es pot estalviar fins a un 50% d’aigua”

L’últim dels consells per ser sostenible és l’estalvi de l’aigua. A continuació plantegem alguns reptes que incorporem als nostres projectes i són claus per millorar l’ús que fem dels recursos naturals:

Beneficis d’un projecte sostenible d’Efebé

Posts relacionats

Per poder descarregar el contingut, si us plau faciliti’ns la seva adreça de correu electrònic.

Gràcies! La seva descarrega ja s’ha iniciat!

Alguna cosa ha anat malament, intenteu de nou més tard.

Si us plau revisi els camps marcats.