Neuroarquitectura escolar: què és i com aplicar-la
“La neuroarquitectura escolar intenta entendre com l’espai afecta el cervell i en conseqüència, l’estat emocional i el comportament”, tal com […]
04/07/2023
Grup Efebé
L’equip de Grup Efebé hem assistit a les Jornades Tr@ms “Reptes educatius en xarxa” al Cosmocaixa.
Per començar, la Núria Palà, presidenta de Fundació Tr@ms, s’ha encarregat de donar la benvinguda parlant de la importància d’atendre les necessitats de les escoles i de fer xarxa per seguir creixent per oferir una educació de qualitat. “La xarxa som tots i quan més ens impliquem millor serà el retorn”, comentava la directora de l’Escola SolC.
Antoni Romero, director de Fundació Tr@ms, afegia una cita reflexiva a la seva ponència, dient que “si vas sol arribaràs més de pressa i si vas acompanyat arribaràs més lluny. En realitat si vas acompanyat arribaràs més lluny, més ràpid i millor.” La comunitat educativa està canviant després de la pandèmia. Des de Tr@ms volen afrontar el repte i al setembre incorporar un pla estratègic que aporti un canvi amb la manera de relacionar-se amb les escoles. “Volem acompanyar en la part pedagògica i estratègica. Aprofitar el coneixement compartit i mantenir la xarxa internacional. Tenim una visió acurada i exigent amb la internacionalització, que els alumnes tinguin una mirada global i millorar i afrontar els reptes per a una millor educació de qualitat.”
Seguidament, Raquel Fernández, coordinadora pedagògica de Fundació Tr@ms, comentava que ha estat un any fantàstic de tornada a la presencialitat. “Treballar en línia ens ha deixat una empremta molt positiva, sobretot en els alumnes. Fa exactament 4 anys estàvem aquí al Cosmocaixa per les jornades internacionals i parlàvem de la passió que tenim per educar. La tasca que fem és única i vull posar en valor tot el compromís de les escoles per fer una societat millor.”
Una cita d’Andreas Schleicher.
La primera ponència de la jornada “Reptes educatius en xarxa” ha estat a càrrec de Jordi Musons, biòleg i director de l’Escola Sadako. Una de les personalitats de l’educació més rellevants en el nostre país. Una ponència dinàmica, atrevida i inspiradora per a tots els assistents sobre el paradigma educatiu actual.
Musons comentava que “2 de cada 3 persones no treballen del que van estudiar, de fet, només el 36% es dedica al que va estudiar”. Amb titulars esfereïdors com ara “el 37% dels adolescents passa més de sis hores davant del mòbil”.
En segon lloc, el Dr. Miquel Cases, Director del Programa SJD MIND Escoles. Hospital SJD, ha presentat un estudi centrat en els factors lligats al neurodesenvolupament que influeixen en el fracàs escolar i el baix rendiment escolar.
Seguidament, Ignasi Nogués, CTO de Clickedu i Expert en EdTech, ha fet una ponència sobre “com funciona el ChatGPT d’AI (intel·ligència artificial) per dins”
Després d’una pausa per fer networking i desconnectar, alguns dels centres educatius vinculats a la Fundació Tr@ms han presentat algunes de les seves bones pràctiques.
Per exemple, l’Escola Ginebró, actual client de Grup Efebé.
“La neuroarquitectura escolar intenta entendre com l’espai afecta el cervell i en conseqüència, l’estat emocional i el comportament”, tal com […]
L’equip de Grup Efebé hem assistit a l’Alpha Planet Event 2023: Benestar emocional digital en infants i adolescents, un esdeveniment […]
El passat dijous 10 de març vam fer el webinar “L’escola, escenari de vida. Necessitats pedagògiques i transformació d’espais vers l’excel·lència […]