Residències Transformació de la zona d’infermeria de la Residència Ramón Berenguer de Santa Coloma

Santa Coloma de Gramenet | 2024

Tipus: Intervenció interior

Superfície: 30m2

Durada: 1 mes i mig

La Residència Santa Coloma, conscient de la necessitat de millorar l’accessibilitat i l’eficiència dels seus espais, va confiar en Efebé per dur a terme una adequació integral de la seva zona d’infermeria. L’objectiu era crear un entorn més obert, funcional i acollidor, que respongués millor a les necessitats tant dels residents com dels professionals que hi treballen.

L’adequació se centrava en la reforma completa de 30 m² a la zona d’infermeria i l’àrea de recepció adjacent. L’objectiu era obrir l’espai, millorar la visibilitat i accessibilitat per part dels treballadors, i crear una zona de treball moderna i adaptada per als residents amb mobilitat reduïda.

VULL UNA REFORMA COM AQUESTA

Solució Efebé

Efebé va implementar una solució integral que va transformar completament l’espai, mantenint sempre en primer pla la funcionalitat, el confort i l’eficiència.

  • Reconfiguració de l’espai: Es va enderrocar la paret que separava el lavabo i la saleta amb pica per crear una sala més gran, suprimint l’inodor i aprofitant el revestiment vinílic existent per tapar les marques de l’antiga divisió. Això va permetre crear una àrea més àmplia i funcional, adaptada a les necessitats de la infermeria.
  • Nou taulell a mida: Es va dissenyar i instal·lar un taulell de melamina fet a mida, amb acabats en roure per aportar calidesa a l’espai, combinat amb detalls en blanc per harmonitzar amb els colors de cada planta. El taulell es va adaptar per ser accessible per a cadires de rodes, amb cantonades arrodonides per garantir la seguretat.
  • Millora de la visibilitat i l’accessibilitat: La nova configuració permet als treballadors tenir una visió completa de l’espai, millorant la seguretat i l’eficiència en les tasques diàries. A més, es va incorporar una mampara fixa de vidre amb vinil translúcid per tancar visualment l’antic accés al lavabo, mantenint la privacitat i permetent l’entrada de llum natural.
  • Actualització de les instal·lacions: Es van reubicar instal·lacions com el radiador i els termòstats per adaptar-se a la nova distribució. Es van afegir nous punts de dades per garantir una connexió tecnològica eficient a tota la zona d’infermeria.
  • Adaptació del sostre i paviment: Es va reparar i adaptar el fals sostre, substituint les plaques necessàries per una integració perfecta entre les diferents tipologies de sostre. El terra es va anivellar amb pasta especial i es va col·locar un nou paviment vinílic adhesiu, similar al de la zona oberta existent, per garantir una transició suau i homogènia entre espais.
  • Nou mobiliari i emmagatzematge: Es van instal·lar armaris d’emmagatzematge de tipus arxiu a totes les plantes, homogenitzant el mobiliari de tot l’edifici. També es va col·locar una porta de vaivé per mantenir l’espai de treball visualment tancat als usuaris amb més dependència, però alhora obert i accessible per als treballadors.

Equipaments relacionats


Posts relacionats

Per poder descarregar el contingut, si us plau faciliti’ns la seva adreça de correu electrònic.

Gràcies! La seva descarrega ja s’ha iniciat!

Alguna cosa ha anat malament, intenteu de nou més tard.

Si us plau revisi els camps marcats.