Escoles Projecte de reforma a l’Escola Lleó XIII

Barcelona | 2015

L’equip de Grup Efebé hem realitzat diferents intervencions a l’Escola Lleó XIII, un centre on s’imparteixen tots els nivells d’ensenyament, des de la Llar d’Infants fins al Batxillerat, a més de mòduls de grau mitjà.

Primer de tot, hem fet el projecte executiu d’adaptació del centre a la llicència ambiental. El centre educatiu disposa d’uns edificis de principis de segle que dificulten el fet de portar a terme un programa de conservació adequat i una adaptació programada del centre a les noves normatives.

Algunes fissures o les afectacions d’humitat en estructures metàl·liques afecten directament a la seguretat dels habitants del centre. Això i l’imperatiu d’adaptar-se a la nova llicència ambiental són els motius que porten a aquesta escola a reclamar els serveis de la nostra empresa.

VULL UNA REFORMA COM AQUESTA

Un edifici catalogat

Es tracta d’un edifici catalogat de 1920 i això suposa tot un repte. Cal mantenir l’essència d’un edifici tan antic que compta amb un tipus d’estructura que dificulta el bon manteniment de l’espai. El pas del temps i la manca d’un programa de manteniment preventiu específic provoca el deteriorament de la coberta, els balcons i terrasses, afectant l’estructura metàl·lica i provocant fissures i entrades d’aigua.

Hem realitzat un avantprojecte per la intervenció a la façana de l’edifici de l’escola. Mentre es fa aquest avantprojecte es detecten deficiències en el manteniment i altres fissures en l’edifici annex.

Aquest fet dificulta l’aïllament del fred a l’hivern, fet que resulta crític per una escola que no compta amb sistema de calefacció i que ha de mantenir una temperatura ambient adequada per la convivència al seu interior.

Reforma de les aules d’infantil 

Incorporem zones de serveis, canviadors i biberonia a les aules infantils. Per portar a terme aquestes accions, reestructurem l’espai, cosa que implica una reforma a les aules per garantir el compliment de les normatives actuals.

Amb aquesta intervenció, el nostre equip persegueix l’objectiu de dotar de seguretat, confort i benestar a un espai que acull infants de 0 a 3 anys, un dels públics més delicats.

Novament, utilitzem materials que permeten una bona neteja i poc esforç en quant a manteniment per tal d’afavorir un correcte envelliment. D’aquesta manera, també es pot educar els nens a conservar un espai net.


Posts relacionats

Per poder descarregar el contingut, si us plau faciliti’ns la seva adreça de correu electrònic.

Gràcies! La seva descarrega ja s’ha iniciat!

Alguna cosa ha anat malament, intenteu de nou més tard.

Si us plau revisi els camps marcats.